Raskrinkavanje.ba

Foča 24 → U nedjelju rade pekare, cvjećare, prodavnice pogrebne opreme, dežurna apoteka i ugostiteljski objekti

20.11.2021
Tekst članka

Za vrijeme republičkog praznika 21. novembra, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, u vremenskom periodu od 7.00 do 11.00 časova, u Foči će raditi pekare, cvjećare i prodavnice pogrebne opreme, saopšteno je iz Opštine Foča.

Dežurna apoteka biće „Crvena apoteka“ i radiće u od 7.00 do 13.00 časova. Ista apoteka biće pripravna do 7.00 časova narednog dana.

Ugostiteljski objekti za vrijeme praznika moći će da rade u redovnom radnom vremenu, odnosno prema odluci o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području opštine Foča.

-Privredni subjekti koji obavljaju trgovinsku, zanatsku, proizvodnu i uslužnu djelatnost, u skladu sa odlukom o određivanju radnog vremena tih djelatnosti, neće raditi-navodi se u saopštenju.

U nedjelju, 21. novembra, navršava se 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavnopravni poredak.

Ovim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta Republike Srpske i Federacije BiH, koji su potpisnici svih aneksa.

Izvor: Radio Foča

Članak indeksiran 11.12.2021. Zadnji put osvježen 11.12.2021.

Ocijenjeno u analizi