Raskrinkavanje.ba

Vijesti 24h → U Prijedoru Srbi brutalno pretukli tri bošnjačka mladića

12.09.2018
Tekst članka

Prijedor – Sinoć u 4.00 sata tri momka Bošnjaka su brutalno pretučena kod pekare “Kozara”. Nakon što su došli da kupe sebi peciva, pred pekarom je ih presrela grupa momaka srpske nacionalnosti koji su ih pitali: “Jeste li vi balije, odakle ste?!”

Nakon što su se ovi samo osmijehnuli, iz čista mira oni su skočili na njih, i nanijeli im teške tjelesne povrede, kao što vidite, na slikama je Almir Okić, jedan od povrijeđenih.

– Da bi vašu opredjeljenost za budućnost, mi Bošnjaci shvatili ozbiljno, gradonačelniče, vrijeme je da kažnjavate ove nasilnike?!

A vrijeme je da naš politički vrh jednom krene raditi svoj posao. Jer ovo je samo jedan u nizu napada na Bošnjake u Prijedoru ovog ljeta. Obavijestio sam i predsjednika skupštine grada Seada Jakupovića oko ovoga i očekujem predsjedniče da nešto poduzmete, JER OVO JE POSTALO NEPODNOŠLJIVO!!! – napisao je na svom profilu na Facebooku Omer Redžić, imam Čaršijske džamije.

Neće nas iznenaditi ako počinioci ovog gnusnog čina opet neće biti uhapšeni i procesuirani, baš kao i ratni zločinci koji nesmetano šeću Prijedorom u kojem su 1992. počinili genocid i koji su pod zađtitom od gradonačelnika do predsjednika manjeg entiteta. Terorizam i fašizam se nastavlja, kao i etničko čišćenje nakon genocida…

Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

U Prijedoru Srbi brutalno pretukli tri bošnjačka mladića

Članak indeksiran 19.09.2018. Zadnji put osvježen 19.09.2018.

Ocijenjeno u analizi