U Srbiji Pretukli Djevojčicu U Školi Jer Je Muslimanka (Video)

Izvor/medij: Total News
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Nova lažna smrt: Lepa Brena nije preminula

Školske drugarice pretukle su 14-godišnju djevojčicu u Srbiji. Snimak tuče objavio je na Facebooku žrtvin otac, koji je naveo da su njegovu kćerku maltretirali zbog religije. Policija trenutno istražuje slučaj, prenose mediji.

Učenicu u srednjoj školi, prema očevim riječima, već duže vrijeme nekoliko “drugarica” maltretira zato što je muslimanka. Kada je s njima htjela popričati, one su je pretukle.

Na snimku se vidi napad koji je izvelo nekoliko njenih školskih kolegica. Djevojčicu su čupale za kosu, udarale pesnicama po licu i glavi i šutirale, dok su ostali stajali okolo i sve snimali.

– Ima modrice po licu, jedno oko joj je crno, na vratu tragove noktiju, a po cijeloj glavi ima otekline – kazao je njen otac.

Njena majka je pozvala policiju i podnijela prijavu protiv djevojčica koje su napale njenu kćerku, a otac je izjavio da su tinejdžerke njegovu kćerku zvale teroristkinjom.

Vijeće za srpsko-islamske odnose osudilo je napad na djevojčicu navodeći pri tome da primaju sve veći broj prijava incidenata u školama protiv muslimanske omladine.

Članak indeksiran 18. 09. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me