U Zenici napadnute časne sestre, slučaj prijavljen policiji

Izvor/medij: Srpska info
Ocjena: Klikbejt Demantirano Dezinformacija
Raskrinkano u: Napad na automobil u kojem su bile časne sestre

Direktor “BH Caritasa”, monsinjor Tomo Knežević juče je Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona prijavio napad na časne sestre riječkog “Caritasa”, koji se, prema njegovim riječima, dogodio u ponedjeljak, 22. oktobra, u 14 časova na magistralnom putu M-17 Doboj – Sarajevo, na potezu od Tešnja do Maglaja.

 

– Na automobil kojim je upravljala direkorka riječkog “Caritasa” nepoznate osobe bacile se veliki tvrdi predmet, a onda su im dvojica 30-godišnjaka zapriječila put. Izašli su iz svog automobila i nasilno pokušali otvoriti vrata automobila s časnim sestrama, uz glasne i nasilne povike da su im one razbile retrovizor. Kad su vidjeli da se u autu nalaze časne sestre, nasilnici su pobjegli. Časne sestre spasila je prisebnost, jer su na vrijeme zaključale sva vrata svog automobila – navodi se u saopštenju, prenosi Avaz.ba.

 

Časne sestre slučaj nisu smjele prijaviti istog dana policiji Tešnja ili Maglaja, bojeći se za svoju sigurnost na putu do Sarajeva.

– Slučaj koji ih je šokirao časne sestre ispričale su meni s danom zakašnjenja. Poslije toga sam gostovao na jednoj TV emisiji u Sarajevu i ispričao o napadu na časne sestre, ali to našoj policiji nije bilo dovoljno da se zainteresuje za napad, a i ostalih reakcija nema. To me iznenađuje i boli – kazao je monsinjor Knežević

Članak indeksiran 01. 11. 2018 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me