Raskrinkavanje.ba

Dobar Dan → UBIJEN SAŠA! PUCALI U NJEGA DOK JE SJEDIO U KAFIĆU SA SUPRUGOM I KĆERKOM: Upravo stigle informacije (FOTO)

15.09.2023
Tekst članka

Izvješća lokalnih ekvadorskih medija navode da je Nišlija Saša Spasić tragično ubijen dok je večerao sa svojom suprugom i djetetom u restoranu. Incident se dogodio jučer oko 18 sati u kafiću u trgovačkom centru Samborondon, kada je nepoznati profesionalni plaćeni ubojica ušao i izvršio napad, koristeći najmanje tri hica. Cijeli incident zabilježile su nadzorne kamere, a strani mediji su izrazili sumnje u vezi s prisutnošću profesionalnog ubojice. Napadač, koji je opisan kao tamnoputi muškarac sa kratkom kosom, bio je odjeven u crno i nosio je crnu masku i hlače. Nakon pucnjave, napadač je napustio mjesto događaja, dok je Saša pao na tlo. Među osam drugih mušterija koji su se tamo nalazili u to vrijeme, svi su se brzo povukli nakon pucnjave.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su svjedočili ovom užasnom incidentu, drugi posjetitelji restorana su u strahu pobjegli, dok je Sashina žena vrištala i molila za pomoć. Neslužbeno je potvrđeno da je žrtva pogođena metkom u glavu. Na mjesto događa brzo su došli nadležni organi koji su obavili očevid. Kasnije je otkriveno da je u stanu u kojem je živio Saša  pronađena znatna količina novca. Iako su se prvo pojavile sumnje da je Saša bio meta farmaceutske mafije, s obzirom na spekulacije o njegovom poslovnom angažmanu u vezi sa farmaceutskom industrijom, prikupljeni dokazi ukazuju na to da je bio povezan s narko kartelima. Ubistvo se smatra povezanim s organiziranim kriminalom i trgovinom drogom, što je potkrijepljeno dokazima prikupljenim tokom istrage.

Zapovjednik ekvadorske policije, Victor Araus, potvrdio je da postoje lučki dokumenti koji su pronađeni u posjedu preminulog, a koji podržavaju tvrdnje o njegovoj povezanosti s kriminalnim aktivnostima. Nadalje, tvrdi se da je u kući u kojoj je Nišlija boravio u susjednom mjestu La Aurora pronađeno 250.000 dolara. Nakon ubistva Saše Spasića, policija je potvrdila da je njegova supruga voljna sarađivati s vlastima. Međutim, veliki izazov predstavlja činjenica da ona ne govori ni španski ni engleski jezik, što otežava prikupljanje informacija koje bi mogle pomoći u rasvjetljavanju detalja o smrti njenog supruga.

Članak indeksiran 18.09.2023. Zadnji put osvježen 18.09.2023.

Ocijenjeno u analizi