Raskrinkavanje.ba

Balkan Life Today → UBIJEN SAŠA! PUCALI U NJEGA DOK JE SJEDIO U KAFIĆU SA SUPRUGOM I KĆERKOM: Upravo stigle informacije (FOTO)

15.09.2023
Tekst članka

Kako javljaju lokalni mediji, u incidentu koji se dogodio juče oko 18 sati poginuo je muškarac po imenu Saša Spasić, koji je sa porodicom večerao u restoranu. Nepoznati unajmljeni ubica ušao je u kafić koji se nalazi u trgovačkom centru Samborondon i ispalio najmanje tri metka u žrtvu, što je rezultiralo njegovom smrću. Cijeli slijed događaja snimljen je nadzornim kamerama, što je dovelo do spekulacija međunarodnih izvora vijesti da je taj čin povezan s nezakonitim radnjama. Počinitelj je bio obučen u crno, nosio je crnu masku i pantalone, a opisan je kao mršav, tamnoput muškarac kratke kose. Nakon što je izvršio napad i upucao Sašu, ubica je pobegao sa lica mesta, a žrtva je pala na zemlju. Ostalih osam mušterija prisutnih u to vrijeme odmah se zaklonilo nakon pucnjave.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Nakon što su bili svjedoci incidenta, ostali posjetioci su pobjegli u strahu, dok je Sašina supruga zavapila i pozvala za pomoć. Pričalo se da je žrtva upucana u lobanju. Nakon toga, na lokaciju su stigli nadležni organi i izvršili uviđaj. Naknadno je utvrđeno da je u stanu u kojem živi Saša S. otkrivena znatna suma novca. Uprkos prvobitnim sumnjama da je Srbin bio na meti farmaceutske mafije, pošto je Spasić i njegova porodica otputovali u Ekvador radi farmaceutskog posla, prikupljeni dokazi sugerišu da je bio umešan u narko kartele. Smatra se da je ubistvo povezano sa organizovanim kriminalom i trgovinom drogom, što potkrepljuju i nalazi istrage.

Victor Araus, šef policije u Ekvadoru, izvijestio je da su lučki dokumenti otkriveni o preminuloj osobi potvrdili ovu izjavu. Vlasti su otkrile 250.000 dolara u kući Nišlije, koji je živeo u susednom gradu La Aurora. Nakon tragičnog atentata na Sašu Spasića, njegova supruga je izrazila spremnost da sarađuje sa vlastima. Ipak, jezička barijera predstavlja značajnu prepreku jer ona ne govori ni španski ni engleski, što otežava prikupljanje informacija koje bi mogle rasvijetliti okolnosti smrti njenog supružnika.

Prema riječima jednog policijskog zvaničnika, oni trenutno istražuju različite metode komunikacije kako bi dobili vrijedne uvide od žene. Saša Spasić je često posećivao Ekvador nakon što je proveo neko vreme u Južnoj Americi. Stigao je u martu i imao je 18-mjesečnu vizu i nije imao dosije kod lokalnih vlasti. Na snimku se vidi kako napadač, koji je imao tamniji ten od proseka, tri puta puca u Spasića. Tokom pucnjave, Spasić je bio sa suprugom i djetetom u trgovačkom kompleksu. Na snimku se vidi kako napadač sedi u blizini Spasićeve porodice na klupi i zaokupljen mobilnim uređajem.

Članak indeksiran 18.09.2023. Zadnji put osvježen 18.09.2023.

Ocijenjeno u analizi