Raskrinkavanje.ba

Kurir → UBIJENA PRAUNUKA DŽEMALA BIJEDIĆA! Lana (19) je majci rekla da ide na kafu sa prijateljicom i više se nije vratila! Sa ubicom se borila do poslednjeg daha!

07.10.2019
Tekst članka

Nakon što je iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona potvrđeno da je Lana B. (19), čije je telo sinoć izvučeno iz reke Studenčice u Studencu kod Ljubuškog, ubijena, u Mostaru zvaladali šok i neverica.

Nesrećna devojka je Lana Bijedić iz Mostara, koja se ovih dana pripremala za odlazak na fakultet u Sarajevo. 

 

Ona je ćerka poznate univerzitetske profesorke iz Mostara i praunuka Džemala Bijedića, koji je svojevremeno bio predsednik Saveznog izvršnog vijeća SFRJ (savezni premijer). Bijedić je nastradao u avionskoj nesreći 1977. godine, a po njemu je nazvan Univerzitet u Mostaru.

 

FOTO: PRINTSKRIN/FACEBOOK

Lanin nestanak su juče u 17 sati prijavili roditelji nakon što se nije vratila u dogovoreno vreme "s kafe s prijateljicom", kako je to majci rekla, zavladala je panika. Majka je bezuspešno pokušavala dobiti na njen telefonski broj.

 

Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona su rekli da će sutra biti obavljena obdukcija, nakon čega će imati više informacija za javnost.

Unuk Džemala Bijedića, Džemal Bijedić, javio se Oslobođenju kako bi demantovao natpise da je nastradala Lana Bijedić praunuka Bijedića.

 

"Čitava naša porodica je pogođena ovom stravičnom tragedijom, ne možemo verovati šta se desilo. Lana nije praunuka Džemala, već Nurudina Bijedića. Salko i Džemal Bijedić su od dva brata deca. Salko je imao, između ostalog, sina Nurudina, a Nurudinova ćerka je Nina, majka nastradale Lane", rekao je on.

Nezvanično Avaz saznaje da Lana nije ubijena iz vatrenog oružja, a na licu mesta, kao i na njenom telu, su nađeni tragovi koji ukazuju da se sa ubicom borila. Kako je rečeno, izuzeti su fragmenti koji će biti poslani na veštačenje.

 

Njeno telo je u reci uočio ribar. Međutim, ni on u prvi mah nije bio siguran da je reč o telu, pa ga je, a da ga voda ne odnese, dovukao do obale, nakon čega je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

 

Potom su telo izvukli pripadnici GSS-a Čitluk i Ljubuški, a uviđaj je trajao do kasno u noć, nakon čega je nastavljen u jutarnjim satima, prenosi Srpskainfo.

 

Članak indeksiran 16.10.2019. Zadnji put osvježen 30.01.2024.

Ocijenjeno u analizi