Ubijeni Džengiz i Denis Onder su Lekići sa Pešteri! Otkrivamo kako su stekli bogatstvo

Izvor/medij: Sandžak danas
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Preuranjene i neprovjerene informacije medija o ubistvima u Gradačcu

Gradačac – Uzavrela atmosfera i jeza obavijaju grad Gradačac nakon tragičnog događaja koji je potresao ovu mirnu regiju. Prošlog petka, Đengiz i Denis Onder, poznati i cijenjeni članovi zajednice, brutalno su izgubili svoje živote u nasilnom napadu koji je šokirao građane. Nermin Sulejmanović, čovjek koji je izazvao ovu stravičnu tragediju, ostavio je iza sebe stazu patnje i užasa.

Prema izveštajima, Denis Onder je izgubio svoj život na najbrutalniji način ispred ugostiteljskog objekta, dok je bio smješten u svom vozilu. Nermin Sulejmanović, počinitelj ovog surovog zločina, nije prezao ni od čega, ispalivši hice prema Đengizu, ocu Denisa Ondera, kao i prema njegovoj majci. Ova užasna priča dobila je još mračniji obrt, ostavljajući zajednicu u šoku.

Sandžak Danas saznaje da su Onderi zapravo pripadnici ugledne porodice Lekić, koja potiče sa Pešteri. Džengiz Onder, čovjek čiji je neprestani trud donio ugled i koji je postao uspješan poslovni magnat u Turskoj, preselio se u Gradačac 2004. godine. Prije tog preseljenja, neko vrijeme je zajedno sa porodicom boravio i u Makedoniji. Tokom mnogih godina, posvetio se poslu sa parfemima, postavši jedan od vodećih distributera. Njegova ambicija se protezala i na područje Bosne, gdje je želio proširiti svoj uspješni posao.

Njegov korak ka Gradačcu nije bio samo poslovna i geografska odluka, već i duboko simboličan, s obzirom na uticaj porodice Lekić, koja je imala značajnu ulogu u različitim državnim krugovima i poslovnim arenama Bosne.

Koren sukoba između Džengiza i Nermina Sulejmanovića je, prema nezvaničnim izvorima, povezan sa Dženanom, ćerkom Džengiza. Čini se da je Nermin Sulejmanović bio svjestan ponosa i karaktera Pešteraca te da je nažalost, bez trunke sažaljenja, smislio surov napad koji je odnio oca i sina u smrt, i majku teško ranio.

Pomahnitali ubica Nermin Sulejmanović šokirao je javnost brutalnim ubistvom svoje supruge Nizame Hećimović, a njegov monstruozni čin zgrozio je cijelu naciju kada je snimak tog stravičnog čina objavio na društvenoj mreži Instagram.

Četiri žrtve su izgubile život u ovom krvavom masakru. Nizama Hećimović, Đengiz Onder i njegov sin Denis Onder, te supruga Đengiza, teško ranjena Harisa Onder. Pored toga, policajac Husein Kotorić i Nedim Pamuković su teško ranjeni dok su pokušavali zaustaviti bespomučno nasilje.

Članak indeksiran 21. 08. 2023 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me