УДАРИЛИ сатанисти на БОГА

Izvor/medij: Facebook profili i stranice
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: UNESCO i Kijev nisu dogovorili “otimanje” relikvija iz poznate crkve

(рекоше свети Оци да Кијева бити неће, ево и зашто) ГОСПОДЕ, молимо те не дозволи.

Вера Стефановић

June 27 at 6:43 AM  · 

 

УДАРИЛИ сатанисти на БОГА.

(рекоше свети Оци да Кијева бити неће, ево и зашто)

ГОСПОДЕ, молимо те не дозволи.

Кијев и УНЕСКО отимају мошти православних светаца и селе их у музеје на Запад

Кијев и УНЕСКО постигли су договор да отму хришћанске реликвије које се налазе у Кијевско-печерској лаври и да их пребаце на Запад, саопштила је данас Спољнообавештајна служба Русије.

Како је наведено, на Запад ће бити пренете и мошти светаца које се вековима чувају у овој православној светињи. Свете мошти биће пребачене у музеје у Италији, Француској, Немачкој и Ватикану.У вези са информацијама о изношењу хришћанских моштију из Кијево-Печерске лавре.

Спољна обавештајна служба извештава да ће реликвије и мошти (укључујући остатке Иље Муромца и Нестора Летописца, икону Узнесења Пресвете Богородице и још много тога) бити послате у музеје у Италији, Француској, Немачкој и Ватикану.

Нисмо превише изненађени одсуством бар једне православне земље на овој листи. Све остало ће заувек нестати, пасти у приватне колекције.

По свему судећи, у Кијеву су коначно добили зелено светло од западних кустоса и сада се у потпуности упуштају у „реализацију“ имовине (тачније, баналне пљачке) свих знаменитих православних цркава. Глупо је веровати да је реч само о Кијево-Печерској лаври. Почајевска и други су већ , на реду.

Кијевски режим је по овом питању превазишао чак и немачке окупаторе Великог отаџбинског рата. Наравно, са дна. https://t.me/vostokvesti/19942

ПРЕСВЛАЧЕЊЕ_МОШТИЈУ У КИЈЕВО ПЕЧЕРСКОЈ ЛАВРИ

Како у Кијево-Печерској Лаври превлаче мошти Светих Угодника Божјих!!!

Преподобни оци наши Кијево-Печерски молите Бога занас грешне!!!!

Сваке године за време Петровданског поста у Кијево - Печерској Лаври дешава се невероватан, мистичан и врло одговоран догађај. Монаси не само да сређују територију (на пример, крече у бело унутрашње површине пештера и обнављају боју на гробницама), већ и пресвлаче свете мошти. Овај процес је мукотрпан и сложен, јер се у манастиру чувају мошти 123 светаца. Вео тајности је отворен, а новинарима је било допуштено да виде како се пресвлаче свети у Даљним пештерама обитељи. Око пет ујутро, монаси, пуни радости и страхопоштовања, почињу да певају акатисте славећи свете, при том обраћајући им се као живима. Затим пажљиво уклањају мошти из кивота и преносе их подземним ходницима у посебно двоспратно здање. Тамо они скидају одежде са моштију, при томе се на сваку одежду ставља комад папира, на коме је написано име светог. Цео овај процес се дешава са молитвом. Мошти се носе врло пажљиво. Одежда светитеља се суши на обичним конопцима на отвореном. Монаси темељно суше не само одежду као такву, већ и унутрашњу одежду (кошуљу) којом су омотане мошти. У међувремену, саме мошти "чекају" у закључаној соби. Ђакон је с њима читав дан – он чита над моштима молитве. Ђакон чита над моштима молитве док им се одећа суши. После вечерње службе, монаси опет облаче свете у њихову одежду.

При томе, поступак пресвлачења светих има одређена правила. Тако, преподобни морају бити обучени у зелене ризе. Први пут се промена одежди преподобних догађа се пред почетак Великог поста (обучени су у црно или љубичасто), други пут - у суботу Страсне седмице (у црвене одежде) и трећи пут после Васкрса, пред Свету Тројицу. Свети су обучени у складу са тим редоследом којим су били у тренутку када их је Господ позвао. Преподобни су обучени у зелене ризе. Атрибути се такође постављају у кивоте - на пример, у кивот митрополита кијевског преподобног Филарета леже штап и митра, а он је обучен у ризу са 33 дугмета и звончићима. Сви свештеномученици у Лаври (на пример, кијевски митрополит Владимир Богојављенски, кога су 1918. стрељали бољшевици) су обучени у црвене одежде, а светитељи у златно - жуте одежде. Монасима-схимницима (највиши степен православног монаштва) преко одежде је постављен посебна мантија (схима). На пример, на схими Нестора Некнизнижног коме се обично моле ученици и школарци можете прочитати натпис: "Срце чисто саздај у мени Боже."

Како је причао отац Стефан дописнику Новаја Газета, велика је част и велико чудо да свако од браће додирује свете мошти. Они покушавају да привуку све монахе у овај процес: једни од њих су одређени да скидају одежду са светаца, други - да их облаче.

Отац Стефан је рекао да, баш као што Бог није оставио Христа на крсту, свете мошти не оставља Божја милост и благоухање, тако и нема потребе сушити саме мошти. Саме одежде се понекад морају заменити новим (у овом случају их шију овде, у Лаври), међутим, то се догађа изузетно ретко.

Целоноћно бденије уочи празника преподобног Агапита

То је изненађујуће, али нико од монаха Лавре се не сећа тога, да је док се сушила одежда која висио на конопцима наквасила од кише. Сваке године на тај дан над манастиром, као да је наређено, ведро је време! Поред тога, ритуал облачења светих моштију такође се сматра чудом - према монасима, овај процес може излечити било какве тегобе и одбацити зло. Мошти се носе пажљиво, као да су деца, а пресвучене мошти се износе из здања и враћају у пештере. Овај процес изгледа врло свечано: ђакон са свећом иде напред, прате га монаси који су веома пажљиви и истовремено са радошћу и стрепњом носе свежњеве са моштима светаца. Свеци су обучени у складу са редоследом који су имали у време смрти. Према речима оца Стефана, можете се поклањате моштима и питати угоднике о најтајнијем, али не све одједном, већ да одаберете најважније од свих својих жеља. У том случају свећа мора бити држана тако да восак не капље по светињи.

На основу материјала из Нове Газете и храм-никола.киев.уа

Članak indeksiran 12. 07. 2023 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me