Raskrinkavanje.ba

Facebook profili i stranice → Uf, uf, planovi ne miruju...al uvijek mora da se odredi eksperimentalna zona...pretpostavljam da će mbogi odseliti odande, barem oni sa mozgom.

07.12.2022
Tekst članka

Zamislite da su vaši političari ludi od moći toliko voljeli Covid Lockdowne, da bi željeli da ih nastave na neodređeno vrijeme. Ovo će biti slučaj u Oxfordshireu u Britaniji. Vijeće okruga Oxfordshire usvojilo je odluku za jlimatsko zatvaranje koje počinje 2024.

Time je vijeće okruga Oxfordshire odobrilo planove za zatvaranje stanovnika u jednu od šest zona kako bi se "spasila Zemlja" od globalnog zagrijavanja.

Najnovija faza u programu „15-minutni grad“ je postavljanje elektronskih kapija na ključnim putevima u i van grada, ograničavajući stanovnike na vlastita naselja. Prema novoj shemi, ako stanovnici žele napustiti svoju zonu, trebat će im dozvola Vijeća koje odlučuje ko je dostojan slobode, a ko nije. Prema novoj šemi, stanovnicima će biti dozvoljeno da napuste svoju zonu najviše 100 dana godišnje, ali da bi to čak i ostvario svaki stanovnik morat će registrovati podatke o svom automobilu u vijeću koje će potom pratiti njihovo kretanje putem pametnih kamera po cijelom području grada.

Komunizam će poboljšati vrijeme. Vijeće okruga Oxfordshirea, kojim upravljaju laburisti, liberalni demokrati i Zelena stranka, potajno je odlučilo podijeliti grad Oxford na šest okruga od 15 minuta 2021. ubrzo nakon što su izabrani na funkciju. Naravno, niko od vijećnika u svojim manifestima nije deklarirao namjeru zatvaranja lokalnog stanovništva, već su radije iznosili nejasne tvrdnje kako će 'poboljšati životnu sredinu'. Svaki stanovnik morat će registrirati svoj automobil u opštinskom vijeću koje će potom putem kamera za prepoznavanje registarskih tablica pratiti koliko puta napušta svoj okrug. I nemojte misliti da možete pobijediti sistem ako ste domaćinstvo sa dva automobila. Ta dva automobila će se računati kao jedan, što znači da ćete morati podijeliti putovanja između sebe. 2 automobila po 50 putovanja; 3 automobila po 33 putovanja i tako dalje.

https://wattsupwiththat.com/.../oxfordshire-council-to.../

May be an image of 9 people and text that says "College High Table. By Winky from Oxford, UK (Flickr) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons CLIMATE NEWS Vijeće Oxfordshirea će isprobati klimatske mjere od 2024 2 days ago Eric Worrall 173 Comments"

9191

21 comments

25 shares

Like

Comment

Share

Članak indeksiran 15.12.2022. Zadnji put osvježen 15.12.2022.

Ocijenjeno u analizi