Raskrinkavanje.ba

Slobodna Dalmacija → Uhićen muškarac koji je bešćutnim činom šokirao BiH; Oglasio se prijatelj muškarca čiju je snimku smrti objavio na Facebooku: Nije Milenko jučer nastradao, nastradali smo mi...

22.05.2019
Tekst članka

U BiH je uhićen muškarac iz Tešnja koji je snimao prometnu nesreću u kojoj je poginuo muškarac iz Banja Luke, pritom mu ne pruživši pomoć, javlja Kurir.

Teška prometna nesreća se dogodila kod Mostara, a u njoj je poginuo Milenko Pudar iz Banja Luke. M.S., koji je danas uhićen, samo nekoliko trenutaka prije sudara je snimao i komentirao vožnju Pudara.

Govorio je kako je vozač vjerojatno pijan, a na toj se uznemirujućoj snimci čuje i kako govori 'Eno ga, ode pod autobus'. Tu je snimku M.S. objavio na društvenim mrežama.

Nakon sudara je nastavio snimati dok prilazi smrskanom automobilu. I dalje su se čuli njegovi komentari, ali i smijeh.

BiH šokirana činom bešćutnog muškarca: pred njegovim očima dogodila se stravična nesreća, nije prestao snimati ni kada je čovjek poginuo; 'To je taj snimak, legendo'

'Ovaj više nije živ', rekao je, a snimka je na društvenim mrežama izazvala gnjev brojnih korisnika, jer autor snimke nije pokušao pomoći unesrećenoj osobi, a mogao ga je i prije sudara na neki način upozoriti i tako spriječiti nesreću.

Kurir se poziva na objavu prijatelja poginulog na Facebooku i piše da je poginuli Milenko Pudar bio pirotehničar te da je bolovao od šećerne bolesti, a do prometne nesreće je došlo jer je tijekom vožnje dobio napadaj.

'Većinu svog života proveo je gledajući smrti direktno u oči. Imao je lijek za sve, osim za svoju šećernu bolest. Ostvarila su se njegova najgora očekivanja i dobio je Milenko jučer napad usred vožnje na putu smrti između Jablanice i Mostara, simptomi ove bolesti su sušenje usta, uspavanost i zamućen vid.

Nije Milenko mogao učiniti ništa, ali mi kao društvo jesmo.

Momak koji je Milenkovu vožnju ispratio snimanjem i komentiranjem kako je osoba vjerojatno pijana, nije učinio ništa kako bi skrenuo pažnju vozaču. Na kraju se Milenko zabio u autobus, a osoba koja je snimala uz smijeh je prokomentirala kako ovaj više nije živ već je Šehid.

Da bi na kraju dodao kolegi "to je taj snimak legendo." Vjerojatno nije znao da se i Milenkova duša u tom trenutku smijala jer u smrt je otišla sama i nije odvela nikog drugog, što bi vjerojatno bio slučaj da se umjesto autobusa našao automobil. Ova nesreća je pokazala potpunu degradaciju našeg društva, dotakli smo dno.

Gdje je nestala ljubav čovjeka prema čovjeku, gdje je nestalo ljudstvo, i gdje je nestao obraz... Naše društvo se nalazi u okovima poremećenog sustava vrijednosti, al' možemo mi i dublje. Nije Milenko jučer nastradao, on će kroz svoja djela nastaviti živjeti, nastradali smo mi...', piše Dean Savičić na Facebooku.

Članak indeksiran 24.05.2019. Zadnji put osvježen 24.05.2019.

Ocijenjeno u analizi