Ukidaju se akcize pa će malo pojeftiniti gorivo

Izvor/medij: Grude.com
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Niti su akcize ukinute, niti je smanjen PDV

Po isteku 6 mjeseci, ostavljena je mogućnost Vijeću ministara BiH da svojom odlukom produži za 3 mjeseca definirani iznos trošarina.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na prijedlog zastupnika SDP-a usvojio je Prijedlog zakona o izmjenama zakona o trošarinama u BiH, kojim se ukidaju trošarine na naftne derivate u trajanju od šest mjeseci.

 

Zakon je razmatran po hitnoj proceduri, a podržao ga je 31 parlamentarac, protiv nitko nije glasovao, a suzdržanih nije bilo. Odlukom su ukinute trošarine na dizel-gorivo i ostala plinska ulja, petrolej, motorni benzin-bezolovni, motorni benzin, lož-ulje, tekući naftni plin za pogon motornih vozila, biogoriva i biotečnosti.

 

Po isteku 6 mjeseci, ostavljena je mogućnost Vijeću ministara BiH da svojom odlukom produži za 3 mjeseca definirani iznos trošarina. Ovim zakonom definirani iznos trošarina za naftne derivate na snazi je šest mjeseci, nakon čega se iznos trošarina vraća kako je definirano Zakonom o trošarinama u Bosni i Hercegovini.

 

Da bi stupio na snagu, potrebno je da ga potvrdi Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, a ako se to dogodi doći će do pada cijena svih naftnih derivata. 

Članak indeksiran 12. 03. 2022 Zadnji put osvježen prije 8 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me