Ukrajinska Vlada isplatiti će svakom građaninu 2000 dolara novčane pomoći, ali samo uz uvjet da bude cijepljen

Izvor/medij: Epoha
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Isplata pomoći ratom pogođenim Ukrajincima/kama nema veze sa njihovim vakcinalnim statusom

-

Ukrajina je za cijelo ovo razdoblje covid pandemije, poslije BiH bila najniže procijepljena zemlja u Europi sa svega 30% cijepljenog stanovništva. Sada u jeku rata s Rusijom kada je mnogim Ukrajincima prijeko potrebna pomoć, njihova vlada obvezala se svakom građaninu isplatiti 66.500 grivni (oko 2000 dolara) novčane pomoći, ali samo uz uvjet da bude cijepljen. U protivnom neće dobiti ništa.

Izlaganje ukrajinskog vladinog predstavnika prenosimo u cijelosti:

„Obraćam se svim Ukrajincima. Rat je bio šok za sve nas. Mnogi su izgubili posao, domove, ušteđevinu, ali su svejedno ostali da brane Ukrajinu. Danas će država stati uz vas.

U ime ukrajinskog predsjednika, od sljedećeg tjedna početi će djelovati program pomoći. Po ovom programu, svaki zaposleni, svaki poduzetnik koji je izgubio posao za vrijeme rata dobiti će 66.500 ukrajinskih grivni (oko 2.000 dolara).

Isplate novca biti će usklađene s cijepljenjem. Uz pomoć ID aplikacije Ministarstvo za digitalnu transformaciju će vam dati detaljna uputstva kako da se konkretno prijavite za pomoć.

Toliko za sada. Ubuduće, svatko od vas mora početi raditi za dobro Ukrajine i za našu pobjedu. Zahvalan sam svima vama…“.

Članak indeksiran 18. 08. 2022 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me