Raskrinkavanje.ba

Stil → ULJE KOJIM ŽENE "BRIŠU" BORE KOD KUĆE: One koje su probale, kažu da mu nema ravnog

25.09.2022
Tekst članka

Riblje ulje je sadrži visoku koncentraciju vitamina A i E koji kožu čine glatkom i elastičnom, te je odličan saveznik u uklanjanju bora.

Bore na licu javljaju se kao posledica starosti ali i ubrzanog i sresnog načina života. Dame su često u potrazi za raznim preparatima koji će ublažiti proces starenja, a nereko se podvrgavaju i botoksu.

Zbog visokog sadržaja vitamina A i E koji ubrzavaju proces regeneracije kože čineći je glatkom i elastičnom, riblje ulje smatra se jedim od najboljih lekova protiv bora.

Ukoliko imate problem sa sitnim borama i staračkim pegama, riblje ulje pomešano sa punomasnom pavlakom i limunovim sokom (jedna kašičica) biće od velike pomoći. Pripremljenu smesu naneti na lice i ostaviti oko 20 do 30 minuta da deluje, a zatim je ukloniti. Ostatke maske isprati unapred pripremljenim čajem od kamilice.

Dublje i upornije bore izgladiće se maskom od ribljeg ulja i meda. Kašičicu ribljeg ulja dobro izmešajte sa istom količinom meda. Laganim pokretima ravnomerno nanesite ovu smesu na kožu lica i držite samo 20-30 minuta. Zatim masku uklonite papirnom maramicom, a ostatke isperite toplom vodom. Stavljajte ovu masku dvaput nedeljno i uskoro ćete u ogledalu videti željeni rezultat.

Čisto riblje ulje je najefikasnije sredstvo za otklanjanje bora oko očiju. Dermatolozi preporučuju da se nanosi pre spavanja,a dovoljno je držati ga na koži 20 minuta, a zatim isprati čistom vodom.

Članak indeksiran 07.12.2022. Zadnji put osvježen 09.12.2022.

Ocijenjeno u analizi