UMRO JE SA 36 GODINA I 35 KILA: Poslednji dan slavnog muzičara krije bolnu i tragičnu istinu! (FOTO/VIDEO)

Izvor/medij: Balkan Life Today
Ocjena: Klikbejt Lažna vijest
Raskrinkano u: Balkan Life Today nastavlja izmišljati tragične vijesti

Kulturna produkcija bivše Jugoslavije je nekad bila na svjetskom nivou jer su se sredstva izdvajala za to i narod je bio željan i zabave ali i kvalitetne umjetnosti. Upravo zato danas pamtimo mnoge alternativne bendove iz te tragično raspale države, a jedan od najpoznatijih ostaje bend Ekatarina Velika kojeg svi zovu EKV.

Gitarista, vokal i tekstopisac benda bio je Milan Mladenović koji se već prethodno ostvario u kultnim bendovima Limunovo Drvo i Šarlo Akrobata. EKV je formirao sa klavijaturistkinjom benda Karlowy Vary po imenu Margita Stefanović i sa basistom Bojanom Pečarom koji je svirao u grupi VIA Talas te sa brojnim bubnjarima među kojim se našao i glumac Žika Todorović. Milanov otac je bio oficir u vojsci pa su se stalno selili. Milan je rođen u Zagrebu, djetinjstvo proveo u Sarajevu a ostatak života u Beogradu. Volio je da čita i sluša rok muziku i bio je sklon stvaralaštvu i pisanju.

Bend EKV je dostigao velike uspjehe sa jakim pjesmama i kvalitetnim albumima, ali ih je pratila reputacija narkomana. Beograd i mnogi drugi jugoslovenski gradovi su doživjeli misteriozno širenje narkotika među omladinom, a smatra se da je to došlo sa Zapada da razore Jugoslaviju iznutra, i mnoga je omladina patila zbog toga.

Umro je u najvećim mukama u 36. godini života i posljednja ga je vidjela Margita koju je zvao da se pozdrave pred njegovu smrt. Mnogi misle da je umro od raka pankreasa, dok drugi vjeruju da je završio kao i Margita – tako što je pokupio HIV jer se drogirao. Šta vi mislite o ovome?

Članak indeksiran 28. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 3 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me