Umro Ratko Mladić, osuđeni ratni zločinac

Izvor/medij: Ramski vijesnik
Ocjena: Demantirano Prenošenje lažnih vijesti Dezinformacija
Raskrinkano u: “Smrt Ratka Mladića”: Kako je tek napravljen lažni profil prevario skoro 100 medija u regionu

Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije prvostupanjskom je presudom 22. studenoga 2017. Ratka Mladića osudio na kaznu doživotnoga zatvora, za zločine genocida, zločine protiv čovječnosti…

Ratko Mladić, osuđeni ratni zločinac, umro je danas u Haagu, javila je na Twitteru ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

Ratko Mladić (Božanovići kod Kalinovika, 12. ožujka 1943.) osuđeni je ratni zločinac, zapovjednik jugoslavenskih snaga u Hrvatskoj, a poslije srpskih snaga u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine.

Županijski sud u u Zadru zbog kaznenih djela ratnih zločina osudio je Ratka Mladića u odsutnosti na 20 godina zatvora. Dana 26. svibnja 2011. uhićen je u selu Lazarevu kod Zrenjanina.

Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije prvostupanjskom je presudom 22. studenoga 2017. Ratka Mladića osudio na kaznu doživotnoga zatvora, za zločine genocida (po dvije točke), zločine protiv čovječnosti (po pet točaka) i za ratne zločin (po četiri točke) koje je počinio u svojstvu najviše rangiranog generala u Vojsci Republike Srpske i u svrhu stvaranja Republike Srpske.

Članak indeksiran 13. 02. 2020 Zadnji put osvježen prije 8 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me