Uoči Božića gađali iznutricama životinjskog porekla džamiju u Banjaluci

Izvor/medij: Blic
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Manipulisanje naslovima

Banjalučka policija našla je dvojicu muškaraca, osumnjičenih da su u petak posle podne bacali iznutrice životinjskog porekla na džamiju u mestu Bronzani Majdan kod Banjaluke, saznaje "EuroBlic".

 

Policijskoj upravi Banjaluka 5 januara posle podne prijavljeno je da je počinjeno krivično delo „Javno izazivanje i podsticanje mržnje i nasilja“, te da su nepoznate osobe bacili iznutrice životinjskog porekla na džamiju u mestu Bronzani Majdan kod Banjaluke.

Brzom reakcijom policije nađeni su i uhapšeni osumnjičeni B.Č. /52/, iz Prijedora i N.Š. /52/ iz Banjaluke.

Nezvanično saznajemo da su oni pronađeni u neposrednoj blizini, te da su bili u automobilu „ford“, u kojem su nađeni određeni tragovi koji upućuju da su počinili ovo krvično delo.

Tokom alkotestiranja utvrđeno je da obojica imaju alkohola u krvi.

- Policijski službenici su obavili uviđaj. Na licu mesta su nađeni tragovi koji su poslati na veštačenje u cilju dokazivanja ovog krivičnog dela. O svemu je obavešten dežurni tužilac koji je naložio da se u redovnoj proceduri protiv osumnjičenih dostavi izveštaj- rekla je za „EuroBlic“ portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Policijska uprava Banjaluka osuđuje ovakav vid ponašanja i poziva građane da se uzdrže od svih vidova nasilničkog ponašanja kako bi na miran i dostojanstven način proslavili sve praznike.

Članak indeksiran 14. 01. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godinu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com