Raskrinkavanje.ba

Hronograf → Упозорење америчке новинарке: Лажемо о Украјини у епским размерама (ВИДЕО)

19.03.2022
Tekst članka

Америчка новинарка Лора Логан одбила је да подржи став власти своје земље о ситуацији у Украјини и рекла да представници медија морају да ћуте о чињеницама о нацизму у овој земљи. Она је о томе говорила за Real America’s Voice.

Новинарка је говорила о председнику Русије Владимиру Путину, председнику Украјине Владимиру Зеленском, дубокој држави, нацистима у Украјини.

Толико има дезинформација везаних за Украјину да никад нисмо видели ништа слично, лажемо у епским размерама, упозорила је на ТВ каналу Real America’s Voice позната америчка новинарка Лора Логан, која извештава о ратовима већ 35 година.

Логанова је понашање америчких медија по систему да се „мора мрзети Путин, а волети Украјина“ и да нема ничег између упоредила са ставом да сте или бели супрематиста, или идете с демократским наративом „о свему под Сунцем“. Објаснила је и зашто је тачно да у Украјини делују неонацисти.

– Пратим ратна дешавања већ 35 година и никада до сада нисам видела да људи чак украшавају и нокте у бојама украјинске заставе. Мислим да смо увучени у ову кутију у којој или морамо да мрзимо Владимира Путина и верујемо у зло које је о њему речено или да волимо Украјину. Између нема. То ме подсећа на оно или сте за белачку супериорност или за демократски наратив за све под овим сунцем – наводи Логанова.

Видело се каже, много у прошлости како се радило.

– Много тога се догађа у Украјини о чему нико не говори. Видите такво непоштење које долази из историје Украјине. Видите непоштење када је реч о Азов батаљону, који финансирају САД и НАТО. Мислим, можете да пронађете њихове слике на интернету како држе НАТО заставу и свастику истовремено. Њихов властити амблем садржи црно сунце, које је било нацистички есесовски амблем – прича Логанова.

Каже да и Бела кућа жели да верујемо, да ово није важно, да је то само мали број војника.

– То није истина. Азов батаљон је убиствима стварао свој пут у источној Украјини. Не желимо то да признамо. Због тога је Крим гласао за независност. Због тога је Крим хтео бити уз Русију. Јер ми, у медијима, западним медијима и на западу, нећемо да признамо стварност оног што се догађа. Западна Украјина је подржавала нацисте – каже у свом интервјуу Логанова.

Логанову како каже, мучи и то што када се ушло у цели овај сукоб у Украјини, мало зна о историји.

Djuki San

27.2K subscribers

American journalist's warning - We are lying about Ukraine on an epic scale

Članak indeksiran 15.04.2022. Zadnji put osvježen 15.04.2022.

Ocijenjeno u analizi