Raskrinkavanje.ba

Priznajem.hr → Upozorite svoju djecu: Ovo nisu gumeni bomboni, nego nova smrtonosna droga!

18.12.2018
Tekst članka

Upozorite svoju djecu, jer ova droga je metamfetamin s okusom jagode koja ih može ubiti.

 

Pojavila se nova droga na crnom tržištu, podvrsta metamfetamina, koji se koristi već dugi niz godina na Zapadu. Miriše na jagode i izgleda poput žvakače ili gumenih bombona.

Ova droga je kristalni met s okusom jagode (”jagoda met”) i može biti smrtonosna.

Droga je dostupna i u drugim okusima poput čokolade. Upozorite svoju djecu, jer ova droga je metamfetamin s okusom jagode koja ih može ubiti.

Inače, kristal met (Crystal Meth) kao sintetička droga postaje sve popularnija u zemljama Europske unije i SAD-a. Broj korisnika i ovisnika povećava se svake godine, a vlasti su pokazale da su nemoćne zaustaviti prodiranje zla, posebno među mladima. Ako se uzima duže vremena, dolazi do velikog tjelesnih i psiholoških poremećaja.

Ovaj prah, poput sićušnih kristala (koji se također zovu “Led” – led), može se uzeti oralno, snifanjem, pušenjem ili čak intravenozno – špricom. Proizvodni proces je jednostavan, a kada se uzme, snažno aktivira određene moždane stanice. Ljudi koji je uzimaju razvili su jaku fizičku i psihičku ovisnost.

Lijek se proizvodi u kućnim laboratorijima; gram košta oko 70 eura. Može se uzeti u obliku tableta ili kao prašak ili injekcija. Puno je opasniji od kokaina i heroina, jer djeluje štetno na mozak i središnji živčani sustav. Korisnik počinje propadati fizički, dobiva grozne ekceme i plikove po cijelom tijelu, a mnogima od njih kraju bude dijagnosticiran HIV, prenosi novizivot.net

Članak indeksiran 24.12.2018. Zadnji put osvježen 24.12.2018.

Ocijenjeno u analizi