UPRAVO JAVLJENO : PREMIN*0 VLADIMIR : RUSIJA U SUZAMA: CELI SVET U NEVERICI!

Izvor/medij: Magazin Dan
Ocjena: Klikbejt Ispravljeno
Raskrinkano u: Žena portal: Privlačenje klikova manipulativnim naslovima o smrti “poznatih”

Posljednih mjesec dana istaknuta je Rusko – Ukrajiniska situacija koju pomno prati čitav svijet pa tako i naš region.

Nakon što se stanje barem koliko toliko “stabilizovalo” ako tako možemo reći, došlo je ponovo do zakuhovanja odnosa i povećanih tenzija. Ono što je prouzrokovalo pojačane tenzije kako navodi od strana je razarenje mosta koji spaja Krim sa jednim kopnenim dijelom Rusije, što je za Ruse kao i njihovog predsjednika predstavilo veoma snažan infrastrukturni i naizgled domišljat udarac. Predsjednik Rusije nije nijemo posmatrao izvršavanje ovakvog čina te je odlučio uzvratiti te je po njegovoj naredbi odmah slijedećeg jutra ispaljeno par raketa (navodno radi se o četri rakete) prema glavnom gradu Ukrajine, Kijevu.

Ruski predsjednik o svemu ovome zadržava stav koji je i do sada držao, taj stav je ponovio i u svom govoru o spoljnoj politici koji je nedavno održao. U njemu se dotakao dobro poznate retorike gdje govori kako je Rusija “čista” te da glavnu krivicu treba da preuzme Zapad ciljajući na kompletnu situaciju, od rata u Ukrajini pa sve do globalne ekonomske, prehrambrene krize. Također po facialnim ekspresijama i generalno njegovom ponašanju možemo primjetiti da lider Kremlja ne iznosi naročite emocije te da ne pokazuje kajanje zbog onog što je učinio.

Aktuelna vijest današnjeg članka je da je ovaj svijet napustila još jedna poznata ličnost, ruski i sovjetski pjesnik, prevodilac, između ostalog i dobitnik Državne nagrade Rusije i Vladine nagrade za kulturu, također i član Saveza pisaca Vladimir Andrejevič Kostrov.

Kostrov je rođen 1935. godine u Kostromanskoj oblsati, Bogovarsky, završio je Hemijski fakultet u jednom od Moskovskih državnih univerziteta. Nakon diplomiranja (1958.god. – 1960.god.) počeo je raditi kao inžinjer u djelu tehnologija optičko-mehaničke fabrike te je postao autor nekoliko izuma. Bio je izuzetno angažovan u književnom udruženju, prvu pjesničku objavu je imao u februaru 1957.godine u jednom od časopisa te je nakon toga 1961. godine primljen u Savez pisaca SSSR-a. Tokom svog života izbacio je mnoga djela poznat je i kao urednik poznate antologije Ruske poezije XX. vijeka a 2007. godine je odlikovan i Orednom časti.

Članak indeksiran 04. 11. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me