UPRAVO JAVLJENO : PREMIN*0 VLADIMIR : RUSIJA U SUZAMA: CELI SVET U NEVERICI!

Izvor/medij: Nova Danas
Ocjena: Klikbejt Ispravljeno
Raskrinkano u: Žena portal: Privlačenje klikova manipulativnim naslovima o smrti “poznatih”

Prošlog mjeseca situacija u Rusiji i Ukrajini, koju cijeli svijet, pa i naš region, pomno prati i ako se može reći da je nakon što se situacija barem “stabilizirala”, odnos je uzavreo, dodajući da je kako on sa strane je rečeno da su pojačane tenzije uzrokovane uništavanjem mosta koji povezuje Krim sa dijelom ruskog kopna, izuzetno moćne infrastrukture i naizgled genijalnog udarca za Ruse i njihovog predsjednika.

Sljedećeg jutra, nekoliko raketa, navodno četiri, ispaljeno je na ukrajinski glavni grad, Kijev. O svemu ovome ruski predsjednik je do sada ostao pri svom stavu, što je ponovio i u vanjskopolitičkom govoru koji je nedavno održao. U njemu se osvrće na poznatu retoriku da je Rusija “čista” i da Zapad treba da snosi glavnu odgovornost.

Također po facialnim ekspresijama i generalno njegovom ponašanju možemo primjetiti da lider Kremlja ne iznosi naročite emocije te da ne pokazuje kajanje zbog onog što je učinio.Aktuelna vijest današnjeg članka je da je ovaj svijet napustila još jedna poznata ličnost, ruski i sovjetski pjesnik, prevodilac, između ostalog i dobitnik Državne nagrade Rusije i Vladine nagrade za kulturu, također i član Saveza pisaca Vladimir Andrejevič Kostrov.

Članak indeksiran 04. 11. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me