UPRAVO JAVLJENO! PUTIN JE GOTOV!.. Sve se desilo tokom noći, u toku je DRŽAVNI UDAR u Rusiji!

Izvor/medij: Žena Portal
Ocjena: Klikbejt Lažna vijest
Raskrinkano u: Manipulisanje izjavama o toku rata u Ukrajini

I danas ćemo da se bavimo sa novostima koje nam dolaze iz svijeta, tačnije sa istoka, gdje je rat u Ukrajini opet jedna od glavnih tema. Sve je počelo prije nekoliko dana, kada je sam ruski predsjednik proglasio opštu mobilizaciju i samim tim pozvao preko 300 hiljada vojno sposobnih Rusa, jer kako stvari stoje i prema mišljenju mnogih on se sprema za nešto mnogo veće.

On je dobio pitanje od novinara zbog čega se on odlučio na ovaj korak, a rekao im je kako Rusija ne ratuje samo protiv Ukrajine, nego i protiv cijelog Zapada. Zbog ove njegove najnovije odluke mnogo je onih koji su otputovali iz Rusije, jer jednostavno ne žele da ratuju, a u tome ih nije spriječila ni činjenica da su avio karte znatno poskupile, a zanimljivo je i to da su neke države poput Njemačke i Finske ponudile čak i azil Rusima koji su pobjegli i koji ne žele da ratuju.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

 

Nakon ove njegove odluke, on se opet oglasio i svima je poslao jasnu poruku, a to je da svima onima koji pokušavaju da se ogluše na njegov poziv vezano za mobilizaciju, da svima njima prijeti kazna zatvora čak i do deset godina. Oglasio se i šef ukrajinske obavještajne službe, Budanov koji je rekao da ukoliko se situacija ne smiri da je Putin “gotov”, a rekao je i sljedeće: “Prekretnica će biti u drugoj polovini septembra. Većina aktivnih borbi bit će završena do kraja ove godine. Kao rezultat toga, obnovit ćemo ukrajinsku moć na svim našim teritorijama koje smo izgubili, uključujući Donbas i Krim”, rekao je on.

Članak indeksiran 30. 09. 2022 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me