Upravo objavljeno…STRAVIČAN ZEMLJOTRES U GLAVNOM GRADU! Udar od 6,1 stepen, najmanje 250 poginulih! STRAŠNI PRIZORI (VIDEO)

Izvor/medij: Dobar Dan
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Manipulativni naslovi o tragedijama na anonimnim portalima

-

Vjerujemo da se sjećate da je Balkan 2021. godine se suočavao sa velikim brojem zemljotresa, međutim svi su bili manjeg intenziteta u odnosu na Hrvatsku. Ali, da niakda ne možete da budete sigurni da se zemljotrese neće desiti u vašem gradu ili okolini, pokazuje i najnovija vijest koja nam dolazi iz Afganistana. Naime, najmanje 250 osoba je poginulo u jakom zemljotresu koji je bio jačine 6,1 stepena po rihteru.

 

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pogodio je pokrajinu Paktika koji je na Istoku Afganistana. Ovu vijest je odmah prenjela i služba za vanredne situacije, koja je uputila apel svim dobrovoljcima da pomognu u spašavanju velikog broja ljudi koji je ostao zarobljen ispod ruševina. Kako prenosi BBC, većina žrtava je registrovana u pokrajini Paktiki gdje je najmanje 100 osoba stradalo, a preko 300 ranjeno, a vjeruje se na žallost da će ta brojka rasti.

Kako navodi Rojters ove srijede, sitočne pokrajine Nangarkhar i Kost su isto tako pogođene. Koliko je zapravo bio jak zemljotres, pokazuje i podatak da se cijeli zemljotres osjetio i na granici sa Afganistanom.

Oglasi - Advertisem

Članak indeksiran 02. 08. 2022 Zadnji put osvježen prije 2 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me