Raskrinkavanje.ba

PressMedia → URNEBESNA ŠALA SATIRIČNOG PORTALA: Šest Srba oteli dva kengura iz Zoološkog vrta i ispekli ih na ražnju u znak odmazde za Đokovića

08.01.2022
Tekst članka

Šest muškaraca iz područja Hamiltona optuženo je za provalu u zoološki vrt u Torontu (Kanada) i ubistvo dva rijetka zapadna siva kengura. Muškarce je uhapsila regionalna policija Hamiltona Wentwortha nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije muškaraca kako peku dvije rijetke životinje na lokalnom nogometnom igralištu.

Regionalna policija je upozorena na objavu na društvenim mrežama kada su mještanki koja je šetala svog kućnog ljubimca prišli muškarci iz Srbije i upitali je želi li dodati svog ljubimca na ražanj uz dva kengura koji se peku. Žena, čije ime se ne otkriva zbog policijske istrage koja je u toku, rekla je novinarima CNN-a da je muškarce vidjela kako piju, pjevaju i ljube se, javlja portal “worldgreynews”.

Kada je žena prišla muškarcima kako bi ih obavijestila da krše brojne propise i covid mjere, muškarci su joj nastavili govoriti da su ponosni što su pravoslavni Srbi i vrijeđali njen rodni identitet.

Policija iz Hamiltona brzo je stigla i uhapsila šestoricu Srba nakon što je jedan od pijanih muškaraca počeo da se skida do gola, nazivao policajce “NATO ubicama” i prodefilirao glavom jednog od ubijenih kengura po parku psujući i hvaleći zvijezdu srpskog tenisa Novaka Đokovića.

Istražitelji su tek kasnije nakon temeljite DNK analize mesa saznali da su životinje zapravo rijetki zapadni sivi kengur koji su jučer oteti iz zoološkog vrta u Torontu. Istražitelji su utvrdili da je uzrok smrti kengura koronavirus.

Šestorica Srba zadržana su bez kaucije uprkos tome što je danas njihova Badnja večer, a Zoološki vrt u Torontu najavio je da će se komemoracija za kengure Skippyja i Ralpha održati u zoološkom vrtu u Torontu u 18 sati.

NAPOMENA: Portal “worldgreynews” osnovan je 2017. godine i objavljuje mješavinu stvarnih i lažnih vijesti koje su kreirali korisnici portala. Prema informacijama samog portala, svrha stranice je zabava korisnika. Domena portala je anonimno registrovana u Srbiji. 

Članak indeksiran 12.01.2022. Zadnji put osvježen 12.01.2022.

Ocijenjeno u analizi