UŽAS Istaknuli zastavu s ljiljanima na Leliji, jedan planinar se popeo na križ

Izvor/medij: Borak
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Planinari se nisu slikali sa zastavom Armije RBiH na vrhu Lelija

Iako su planinari svugdje u svijetu poznati i cijenjeni po svojoj plemenitosti, humanosti i nadasve solidarnosti, nekad se tako i ne čini. Naime, na planinskom vrhu Lelija grupa planinara je pored križa istaknula zastavu s ljiljanima, odnosno, zastavu tzv. RBiH.

Na portalu sportdc.net objavljen je tekst s fotografijama na kojima se vidi, najblaže rečeno skandalozno ponašanje grupe planinara.

Na planinskom vrhu Velika Lelija postavljen je prije nekoliko godina križ, a postavilo ga je Planinarsko društvo Lelija iz Kalinovika, a on je sastavni dio Planinarskog puta doktor Јovo Elčić.

Doktor Elčić je preminuo prije nekoliko godina, a Planinarski put doktor Јovo Elčić povezuje tri bosanskohercegovačke planine poznate po iznimnoj ljepoti: Treskavica – vrh Veliki Treskač (1969 metara nadmorske visine), Lelija – vrh Velika Lelija (2032 metara nadmorske visine) i Zelengora – vrh Bregoč (2014 metara nadmorske visine).

Godinama križ stoji na vrhu i mnogi planinari su se fotografirali pored njega, ne skrnaveći ga, dok na Veliku Leliju nije stigao izvjesni Alen Marić, s grupom planinara, piše portal sportdc.net.

Fotografirali su se oni pored križa sa zastavom s ljiljanima, a onda su se popeli i na križ.

Fotografije su objavljene na Marićevom Facebook profilu.

Naravno, to je izazvalo gnjev planinara, a Marić i društvo sada mogu očekivati i kaznenu prijavu Planinarskog društva Lelija, Kalinovik.

Iz Planinarskog saveza Republike Srpske najoštrije osuđuju ovaj čin.

Planinarski savez Srpske prijavio je sve policiji te traže da gore navedene osobe budu najstrožije sankcionirane od strane struktura unutar PS FBiH i Federalnog ministarstva kulture i sporta.

– Nadamo se da će se takvim sankcioniranjem poslati jasna poruka svima koji razmišljaju i djeluju na ovakav način – poručili su iz Planinarskog saveza Srpske.

 

Članak indeksiran 17. 06. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me