Raskrinkavanje.ba

Republika.rs → UŽAS U NEMAČKOJ! KATOLIČKI VRTIĆ NUDI DECI PROSTOR ZA MASTURBACIJU: Postoji niz pravila - "Odraslim osobama nije dopušten ulazak u sobu"

12.01.2024
Tekst članka

Dete samo odlučuje gde će se dodirivati, još jedno je od pravila.

Katolički vrtić u Kerpenu razvija poseban koncept za najmlađe. Kako pišu nemački mediji, vrtić je ponudio deci prostor za masturbaciju.

Decu pokreće znatiželja, a ne se*sualna želja”, piše vrtić u Kerpenu koji se nalazi u blizini Kelna u nemačkoj saveznoj zemlji Severnoj Rajni-Vestfaliji. Ovaj koncept je tu kako bi deca do šest godina mogla da ožive upravo tu znatiželju. Ovde stoji da je, između ostalog, deci dopušteno da se povuku u sobe “kako bi otkrili i fizički se zadovoljili.

Ali, postoje pravila:

  • Svako dete za sebe odlučuje da li hoće i s kim želi da se igra "doktora"
  • Razlika u godinama ne bi trebalo da bude prevelika
  • Odraslim osobama nije dopušten ulazak u sobu
  • Telesni otvori su tabu
  • Dete samo odlučuje gde će se dodirivati 

AfD kritikuje koncept vrtića

Dečji vrtić jasno daje do znanja da se “ni na koji način ne radi o se*sualnom obrazovanju”.

Ipak, državni parlament u Dizeldorfu sada se bavi posebnim konceptom. AfD posebno oštro kritikuje ideju vrtića: “Koncepti koji nadilaze cilj opasni su za decu i, pre svega, potkopavaju pravo roditelja na vaspitanje dece”, objašnjava zastupnik AfD-a za nemačke medije.

Katolički vrtić u Kerpenu pripada Kelnskoj nadbiskupiji.

Deca u ranom uzrastu počinju da se zanimaju za vlastito telo i telo druge dece. Se*sualnost dece nije uporediva sa se*sualnošću odraslih”, rečeno je iz biskupije u Kelnu.

Ministarstvo za porodicu Severne Rajne-Vestfalije takođe veruje da je važno da postoje uputi za dečiju se*sualnost. Time se osoblju u vrtićima pružaju uputstva o tome kako će se ophoditi s decom kada žele da otkriju sami sebe, navode nemački vrtići.

Članak indeksiran 20.02.2024. Zadnji put osvježen 21.02.2024.

Ocijenjeno u analizi