Raskrinkavanje.ba

Uzvik → UŽAS u školi u Obrenovcu - Učenik vitlao PIŠTOLJEM u učionici nakon minuta ćutanja

04.05.2023
Tekst članka

Dan posle stravičnog masakra u školi na Vračaru, u osnovnoj školi „Jefimija" u Obrenovcu, zabeležen je novi incident učenika.

Nastava u svim školama u Srbiji, jutros je počela minutom ćutanja, kako bi se odala pošta stradalim učenicima i zaposlenima koje je učenik Ogledne Osnovne škole „Vladislav Ribnikar" na Vračaru juče ubio, a u osnovnoj školi u Obrenovcu došlo je do novog incidenta. 

„Neverovatna vest opet, dežurnoj službi policije prijavljeno je da je u 7.35 odmah posle minuta ćutanja u Obrenovcu u Osnovnoj školi 'Jefimija', u centru Obrenovca, učenik M.D. (2009) izvadio plastični pištolj i uperio u pravcu učenika. Sve se izdešavalo kada je nastavnik koji je bio dežurni, nakon minuta ćutanja ostavio decu u učionici, da bi utvrdio da li su sva deca ušla u učionice kako bi počela nastava. Za to vreme M.D. je izvadio plastični pištolj koji je pokazao jednom drugu, koji mu ga je oteo u nameri da ga baci u kantu, a onda se umešao treći učenik koji je uzeo pištolj i krenuo da maše po učionici. Odmah je reagovao školski policajac. Deca su uplašena, obavešten je rezredni starešina, služba Centra za socijalni rad, a jedan od dečaka je sa roditeljem predat pripadnicima MUP-a koji su odmah reagovali po prijemu poziva zbog ovakvog događaja", rečeno je za TV Pink.

Članak indeksiran 10.05.2023. Zadnji put osvježen 10.05.2023.

Ocijenjeno u analizi