Večernje novosti: Govedarica na raportu kod Amerikanaca?

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Dezinformacija
Raskrinkano u: Večernje novosti i RTRS: Knjiški primjer pristrasnog izvještavanja

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica trebalo bi da se sutra sastane sa predstavnicima američke administracije kako bi, kako saznaju Novosti, dobio jasne instrukcije za svoje dalje političko djelovanje.

- Predstavnici američke administracije nezadovoljni su Govedaricom i njegovim dosadašnjim načinom vođenja politike SDS. Razočarani su činjenicom da nije ostvario odgovarajuće rezultate na izborima za predsjednika Republike Srpske, jer ga je upravo američka administracija projektovala kao osobu koja će sprovoditi "NATO reformatorsku politiku" u Republici Srpskoj i BiH - tvrdi izvor Novosti iz diplomatskih krugova.

On navodi da će, s ciljem da udvorički odnos sa diplomatsko-konzularnim predstavnicima SAD u BiH bude razotkriven od strane policijsko-obavještajnih službi Republike Srpske, Govedarica nakon sastanka održati konferenciju za medije.

- Na sastanku bi trebalo da dobije jasne instrukcije u pogledu daljih pravaca vođenja politike SDS. Potom će održati konferenciju za medije, kako bi na taj način prividno demistifikovao svoj odnos sa američkom administracijom - tvrdi dobro upućeni izvor Novosti.

Od oktobarskih izbora situacija u SDS se ne smiruje, a Govedarici se ozbiljno ljulja stolica predsjednika stranke. Izgubio je povjerenje velikog broja stranačkih kolega, a pored lošeg izbornog rezultata na svim nivoima, spočitava mu se urušavanje stranke i gubitak kadrova, koji je počeo mnogo prije izbora, da bi se i u postizbornom periodu nastavio. Od tada je održano više sjednica SDS i sve glasnije se priča o održavanju unutarstranačkih izbora, na kojima bi trebalo biti izabrani novo rukovodstvo i predsjednik stranke.

Članak indeksiran 27. 03. 2019 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me