(VIDEO) Detalj sa snimka Matejevog nestanka koji je svima promakao

Izvor/medij: Portal Analitika
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Ispravljeno
Raskrinkano u: Video koji “otkriva nove detalje” nestanka Mateja Periša nije autentičan

Za Splićaninom Matejem Perišem, koji je nestao u Beogradu u noći 30. na 31. decembar i dalje se intenzivno traga, a MUP Srbije u saradnji sa kolegama iz Hrvatske provjerava svaki trag koji bi mogao da rasvijetli sudbinu nestalog mladića.

Nakon što su pregledani video-zapisi sa nadzornih kamera i nakon što je policija napravila detaljan plan kretanja Splićanina u noći nestanka, na vidjelo i dalje isplivavaju novi detalji.

Tako je na snimku koji se i ranije pojavio na društvenim mrežama, gdje je vidljivo Matejevo spuštanje stepenicama kod „Savanove“, uočen jedan detalj koji do sada nije primijećen.

Na stranici "Nestali Matej Periš", otvorenoj na društvenim mrežama, navedeno je da se na tom snimku nalazi možda "najveći detalj koji je svima promaknuo", uz napomenu da se u devetoj sekundi pomenutog zapisa obrati pažnja na uzvik nepoznate osobe koja govori: "Sad ustani".

"Na ovo niko nije obraćao pažnju, svi smo gledali samo snimke (većinu bez tona). Da bismo naišli na ovaj snimak i čuli na devetoj sekundi videa "Hajde sad ustani", čak se prije tog uzvika čuje i nešto kao neki pucanj", stoji u opisu videozapisa, prenosi Klix.ba.

Članak indeksiran 21. 01. 2022 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me