(VIDEO) Evo zašto je Biden tijekom virtualnog summita nosio masku! Mislili su da je jedini, ali… Poslao je time važnu poruku svijetu?

Izvor/medij: Dnevno.hr
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Ne, Joe Biden nije jedini nosio masku na virtuelnom samitu

-

Tijekom virtualnog online summita o klimatskim promjena, od svih svjetskih čelnika, jedino je Joe Biden nosio masku, a time je htio odaslati važnu poruku, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki, braneći taj potez.

Kao što se može vidjeti na snimci, masku nisu nosili kanadski premijer Justin Trudeau, kineski predsjednik Xi Jinping, njemačka kancelarka Angela Merkel, ali ni drugi svjetski lideri. No nakon što se snimka proširila na društvenim mrežama, nekoliko medijskih organizacija odlučilo je detaljnije istražiti cijelu situaciju i provjeriti činjenice. Pa se ustanovilo kako su maske imali britanski premijer Boris Johnson, japanski premijer Yoshihidea Suge i argentinski predsjednik Alberta Fernandeza.

Budući da da se na snimci zaslona može vidjeti samo dio, 17 od 40 čelnika koji su prisustvovali virtualnom sastanku, ipak je ustanovljeno da ih je nekoliko nosilo maske. No, ipak, većina čelnika nije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Midas - Nativno Internet oglašavanje

“Biden je nosio masku na virtualnom sastanku kako bi svijetu poslao poruku da se drži mjera predostrožnosti i da će nastaviti to činiti kao čelnik Sjedinjenih Država”, kazala je Psaki, a prenosi RT.

The Sun

1.37M subscribers

Biden mocked for wearing Covid mask during VIRTUAL climate change summit

 

Watch later

 

Share

 

Watch on

 

Autor:Četvrtak, 29. travnja 2021. u 09:13
 
Članak indeksiran 14. 05. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me