(ВИДЕО) „Лажемо о Украјини у епским размерама, никад већа пропаганда у медијима“: Америчка новинарка о сукобу Русије и Украјине

Izvor/medij: IN4S
Ocjena: Teorija zavjere Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Lara Logan “zavjerološkim” izlaganjem opravdava rusku invaziju na Ukrajinu

Мој посао као новинара је да покушам да схватим шта је овдје истина. Не волим да ме лажу, а лажу нас у епским размерама. Када нам кажу да имамо један избор, морамо бити 100 одсто уз Зеленског, који је марионета", закључила је Логанова

Толико има дезинформација везаних за Украјину да никад нисмо видјели ништа слично, лажемо у епским размерама, упозорила је на ТВ каналу „Рил американ војс“ позната америчка новинарка Лора Логан, која извјештава о ратовима већ 35 година.

Логанова је понашање америчких медија објаснила по систему да се „мора мрзјети Путин, а вољети Украјина“.

Објаснила је и зашто је тачно да у Украјини делују неонацисти.

Прегледач видео записа

 

 

00:00

00:00

 

 

„Пратим ратна дешавања већ 35 година и никада до сада нисам видјела да људи чак украшавају и нокте у бојама украјинске заставе. Мислим да смо увучени у ову кутију у којој или морамо да мрзимо Владимира Путина и вјерујемо у зло које је о њему речено или да волимо Украјину. Између нема. То ме подсјећа на оно или сте за бјелачку супериорност или за демократски наратив за све под овим сунцем – наводи Логанова.

Видјело се каже, много у прошлости како се радило.

– Много тога се догађа у Украјини о чему нико не говори. Видите такво непоштење које долази из историје Украјине. Видите непоштење када је ријеч о Азов батаљону, који финансирају САД и НАТО. Мислим, можете да пронађете њихове слике на интернету како држе НАТО заставу и свастику истовремено. Њихов властити амблем садржи црно сунце, које је било нацистички есесовски амблем – прича Логанова.

Логанову како каже, мучи и то што када се ушло у цијели овај сукоб у Украјини, али и мало зна о историји.

“ Мислим, погледајте Путина. Колико је родбине изгубио у опсади Санкт Петербурга?! Људи не познају историју. Не знају шта је натјерало Владимира Путина на ово. И нисам одбрана, не браним га. Не требам бранити Владимира Путина. Мој посао као новинара је да покушам да схватим шта је овдје истина. Не волим да ме лажу, а лажу нас у епским размерама. Када нам кажу да имамо један избор, морамо бити 100 одсто уз Зеленског, који је марионета“, закључила је  Логанова.

Članak indeksiran 15. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 9 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me