(VIDEO) Raspuštaju se prihvatni kampovi u Bihaću: Što će biti s ilegalnim migrantima, ne zna se

Izvor/medij: Narod.hr
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: “Stotine” migranata ne “bježi” iz kampa Miral

Nakon što je Mustafa Ružnić, premijer Unsko – Sanskog Kantona prošlog tjedna najavio da će u narednih 10 do 15 dana prihvatni kampovi za migrante “Bira” u Bihaću i “Miral” u Velikoj Kladuši biti zatvoreni, stotine migranata se posljednjih dana pakira i napušta kampove prije njihovog službenog zatvaranja.

 

“Kada je u pitanju zabrana prijevoza i prodaje karata migrantima, ona ostaje na snazi. Donijeli smo i odluku o izmještanju maloljetnika iz Bire i Mirala u druge kampove za smještaj ovakvih grupa. Ova operativna grupa je zadužila Ministarstvo zdravstva USK da iskoordinira sve radnje na njihovom izmještanju iz kampova USK. Donijeli smo također važnu odluku da nijedan migrant više ne može ući u naš kanton, tj. drugi naš zaključak je i to da nema novih prijema u Biri i Mistralu”, kazao je premijer Ružnić, prenosi Avaz.

>Tko je Drago Župarić-Iljić koji je u ime Hrvatske sudjelovao na stvaranju Marakeškog sporazuma

Također, evidentno je da zatvaranje kampova neće riješiti migrantsku krizu u Unsko-Sanskom Kantonu, nego će migranti i dalje tumarati ulicama, šumama i napuštenim objektima, navodi Avaz.

Izvor: narod.hr/avaz.ba

Članak indeksiran 07. 09. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me