(VIDEO) Semir Efendić objavio snimak: Ko je nudio zaposlenje delegatu SDA da glasa za drugog kandidata?

Izvor/medij: Oslobođenje
Ocjena: Cenzura
Raskrinkano u: Objava Semira Efendića nestala sa stranice Oslobođenja

Na snimku se može poslušati kako Asim Sarajlić, predsjednik Kadrovske komisije, i potpredsjednik SDA, nudi zaposlenje supruge jednom od delegata kako bi glasao za drugog kandidata, piše Efendić

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad objavio je snimak na Facebooku, o kako kaže, neprincipijelnim lobiranjima i pritiscima na delegate Skupštine Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, a uoči izbora predsjednika KO.

"U izjavi za medije prije izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo rekao sam da imam saznanja o nekim neprincipijelnim lobiranjima i pritiscima na delegate, ali da ću o tome govoriti nakon izbora. Izbori su završeni i rezultat je svima poznat, ali da ne bi ostao dužan, obavljujem ovaj tonski snimak koji na najbolji mogući način oslikava šta se dešavalo u pozadini ovih izbora. Na snimku se može poslušati kako Asim Sarajlić, predsjednik Kadrovske komisije, i potpredsjednik SDA, nudi zaposlenje supruge jednom od delegata kako bi glasao za drugog kandidata. Smatram da uz ove činjenice Asim Sarajlić ne može više biti predsjednik Kadrovske komisije SDA i očekujem da organi stranke nakon objavljivanja ovog snimka o tome raspravljaju i donesu odgovarajuće odluke. Uz ovakvo djelovanje pojedinaca krajnje su upitni i rezultati same izborne Skupštine", napisao je Efendić.

Članak indeksiran 04. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me