VIDEO Snimljen stravičan trenutak potresa: Cijela zgrada srušila se u nekoliko sekundi

Izvor/medij: Večernji list
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Stari snimci urušavanja zgrade nisu nastali za vrijeme razornog zemljotresa u Maroku

Društvenim mrežama šire se fotografije i snimke posljedica potresa, ruševina i preplašenih ljudi

Brojne kuće i zgrade uništene su nakon katastrofalnog potresa koji je u petak, nešto iza 23 sata po lokalnom vremenu, pogodio Maroko. Najmanje 632 osobe su poginule, a 329 je ozlijeđenih, od čega 51 osoba kritično. U nekoliko marokanskih gradova potres je natjerao ljude da napuste svoje domove te su mnogi noć proveli na ulici. 

Društvenim mrežama šire se fotografije i snimke posljedica potresa, ruševina i preplašenih ljudi. Na jednoj snimci, objavljenoj na platformi X, može se vidjeti sam trenutak potresa i urušavanje zgrade koje je trajalo svega nekoliko sekundi. 

Geološki institut SAD-a procijenio je magnitudu potresa na 6,8 i rekao da je bio na relativno maloj dubini od 18,5 kilometara. Marokanski geofizički centar priopćio je da se potres dogodio u području Ighila u planinama Visokog Atlasa s magnitudom od 7,2. 

Ighil, planinsko područje s malim poljoprivrednim selima, nalazi se oko 70 kilometara jugozapadno od Marakeša. Lokalni dužnosnik je ustvrdio da se većina smrtnih slučajeva dogodila upravo u planinskim područjima do kojih je teško doći.

VIDEO Snažan potres pogodio Maroko

 

Tijek događaja pratite OVDJE.

 

 

Članak indeksiran 02. 10. 2023 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me