(VIDEO) Šokantno priznanje filmskog režisera Stenlija Kjubrika: SLIJETANJE NA MJESEC JE MOJE REMEK DJELO!

Izvor/medij: Aura
Ocjena: Teorija zavjere Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Lažni intervju: Kubrick nije priznao da je snimao slijetanja na Mjesec

Svijet je u šoku poslije pojavljivanja video snimka intervjua sa legendarnim režiserom Stenlijom Kjubrikom koji je priznao kako je pomogao NASI da snimi/lažira sve filmove u kojima američki astronauti slijeću na Mjesec.

FacebookTwitterTumblrRedditMySpace

Svijet je u šoku poslije pojavljivanja video snimka intervjua sa legendarnim režiserom Stenlijom Kjubrikom koji je priznao kako je pomogao NASI da snimi/lažira sve filmove u kojima američki astronauti slijeću na Mjesec. 

 

Kjubrik je priznao da je čitava planeta 1969. godina umjesto direktnog prijenosa slijetanja na Mjesec zapravo gledala njegovo, kako je sam priznao, “remek djelo”.

Dokumentarac, koji je autor snimio 3. marta 1999. godine ali zbog ugovora koji je potpisao sa Kjubrikom nije smio da ga objavi 15 godina poslije režiserove smrti, je samo najnoviji argument koji teoretičari zavjere mogu da koriste prilikom dokazivanja jedne od “najvećih prevara” u istoriji čovječanstva.

Video unavailable

This video is no longer available because the YouTube account associated with this video has been terminated.

 

Watch on

 

“Teoretičari zavjere su u pravu, u ovom slučaju”, priča bradati čovjek na snimku za koga pojedini na internetu sada tvrde da zapravo nije Kjubrik.

Režiser je ispričao kako je čitava prevara snimljena da bi se ispunilo proročanstvo predsjednika Džona Kenedija da će Amerikanci stići na Mjesec prije Rusa.

“Učestvovao sam u velikoj prevari američke javnosti, a u nju su bile umiješane i američka vlada i NASA, a to je da je slijetanje na Mjesec lažirano, sva slijetanja na Mjesec su lažirana, a ja sam bio osoba koja je to snimila. Sve je potpuna fikcija…”, ispričao je Kjubrik koji je priznao da je na ta svoja filmska ostvarenja ponosan, ali i da osjeća grižu savjesti.

Novinar sa kojim je razgovarao primjećuje da režiser (koji je umro samo 4 dana poslije ovog razgovora) izgleda prilično izmoreno i pita se da li je razlog za to upravo stres zbog tajne koju je do sada skrivao.

“Osjećam se loše zbog toga, ali sam i ponosan. To je strašan konflikt. Napravio sam film koji je moje remek djelo, ali ne mogu da pričam o tome i to se neće znati 15 godina poslije moje smrti. Ja snosim posljedice zbog odluke koju sam napravio prije mnogo godina da uradim ovo.”

Originalni snimak intervjua je ubrzo uklonjen sa YouTubea iz nepoznatih razloga, ali mnogi korisnici ponovu objavljuju video na svojim kanalima kako se istina i ovaj put ne bi sakrila od očiju javnosti.

Stanley Kubrick admits to faking the NASA Moon missions,

 

 

Share

 

Watch on

Članak indeksiran 11. 10. 2022 Zadnji put osvježen prije 3 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me