(VIDEO) UKRAJINA GRANATIRALA RUSKI GRANIČNI PUNKT!

Izvor/medij: Informer
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: Rusija tvrdi, Ukrajina demantuje: Čija su saopštenja o incidentu na ruskoj granici bitnija za domaće medije?

Projektil koji je ispalila ukrajinska vojska pogodio je punkt granične službe FSB u Rostovskoj oblasti , zgrada je u potunosti uništena.

Tom priliko niko nije povređen. Demineri su na licu mesta

Stražarska stanica duž granice između Rusije i Ukrajine navodno je pogođena projektilom ispaljenim preko granice, objavila je najviša bezbednosna agencija zemlje, usred pogoršanja vojnog zastoja u susednom regionu Donbasa.

U saopštenju koje je objavljeno, zvaničnici pres službe FSB saopštili su da je -21. februara u 9.50 sati granata nepoznatog tipa, ispaljena sa teritorije Ukrajine, potpuno uništila mesto rada stražara graničnog odeljenja. Federalne službe bezbednosti Rusije u Rostovskoj oblasti.

FSB je saopštio da se ta stanica nalazi na oko 150 metara od rusko-ukrajinske granice. Nema prijavljenih žrtava, a navodi se da su dovedeni stručnjaci za eksplozive kako bi se osiguralo da je lokacija bezbedna.

Snimak koji je podelila agencija prikazuje nešto što izgleda kao uništena struktura u izolovanoj oblasti blizu linije razgraničenja, okružena drvećem i poljima. Na snimku se ne vide druga oštećenja ili objekti.

Članak indeksiran 24. 02. 2022 Zadnji put osvježen prije 3 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me