(VIDEO) UŽAS: Razapeli na krst ruskog zarobljenika pa ga zapalili

Izvor/medij: Svi Srbi u Parizu
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Snimak navodnog mučenja i ubistva nije nastao trećeg dana rata u Ukrajini

-

Nakon pet dana operacije ruske vojske na ukrajinsko vojno i civilno stanovništvo već broji žrtve i povređene nemilosrdnog rata. Međutim, kao i u svim drugim ratovima, ni ovaj neće proći bez ratnih zločina, a jedan je već trećeg dana rata snimljen i pušten u javnost, a snimak je zaista uznemirujuć.

Kako je objavljeno na društvenim mržama, na bizarnom snimku, navodno su borci bataljona ,,Azov”, iskalili bes na zarobljenom Rusu, ili, kako su ga već nazvali separatistom koga razapinnju na krst, a potom su ga i zapalili.

„Azov“, je prema pisanju portala Srbija Danas, privatna vojska u Ukrajini obučena i naoružana od strane SAD i NATO-a, koja se ističe žestinom u napadima na rusko stanovništvo Ukrajine. Na njih najviše misli ruski predsednik Vladimir Putin kada kaže da želi da denacistifikuje Ukrajnu. „Azov“ regrutuje neonaciste iz cele Evrope pod svojom zastavom koja potiče od zastave SS Das Reich, kojom komanduje njen osnivač Andrej Bilecki, unapređen u pukovnika. To nije samo vojna jedinica, već ideološko-politički pokret, čiji je Bilecki harizmatični vođa, posebno za omladinsku organizaciju koja se svojom knjigom „Riječi bijelog firera“ vaspitava da mrzi Ruse.

1/3 pic.twitter.com/kiWyoYtqDt

— krunskisvedok (@noviput) February 26, 2022

2/3 pic.twitter.com/pJdKPN457v

— krunskisvedok (@noviput) February 26, 2022

 

Tagovi:  -  - 

Članak indeksiran 04. 03. 2022 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me