Raskrinkavanje.ba

Crna Hronika BIH → (VIDEO) ZAŠTO MIGRANTI PALE OBJEKTE PO KRAJINI?

19.05.2020
Tekst članka

U posljednje dvije i po godine najveći teret migrantske krize na svojim plećima nose građani Unsko-sanskog kantona. Samo posljednju godinu ilegalni ekonomski migranti su na području ovog kantona počinili čak 205 krivičnih djela! To su zvanični podaci Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Ubistva, silovanja, pokušaji ubistva, tuče, teške krađe, pljačke samo je dio onoga s čim se Krajišnici suočavaju posljednjih godina.

 

Ovih dana počeli su paliti i objekte u kojima borave ali i objekte koje koriste građani Bosne i Hercegovine koji žive u Krajini.

 

Društvenim mrežama kruže i fotografije jučerašnjih požara koje su završile na Facebooku putem stranice Graničnog prijelaza Maljevac. Objekti u kojima su migrati izazvali požare navodno su Lovački dom Glinica i Agrokomerc.

“Imamo potrebu ukazati na problem u Velikoj Kladuši koji u posljednjih nekoliko sedmica ima trostruko više izbjeglica. Vjerovatno se na ovome neće zaustaviti, vjerovatno će jednog dana početi paliti porodične kuće u kojima žive naši sugrađani. Ovom prilikom pozivamo institucije BiH da hitno rješavaju pitanje migranata na prostoru Unsko-sanskog kantona i da tu bagru love i deportuju izvan BiH”, napisali su na GP Maljevac.

Izbio požar u porodičnoj kući Zuhdije Žalića u Velikoj Kladuši

U petak (15. maja) u ranim jutarnjim satima izbio je požar na staroj rodnoj kući prvoborca Zuhdije Žalića koja se nalazi u naselju Polje uz spomen park ovog kladuškog prvoborca i partizanskog komandanta NOR-a.

Ovo je džematska stara kuća Zagrad.

(FOTO) OGROMNE POSLJEDICE PO DRŽAVU I GRAĐANE: ONI IZA SEBE OSTAVLJAJU SAMO PUSTOŠ

 

Ovo je lovački dom “Glinica Velika Kladuša. Sve je to jučer zapaljeno od strane imigranata” – ispričao je čitatelj portala Crna-Hronika.

Članak indeksiran 02.06.2020. Zadnji put osvježen 30.01.2024.

Ocijenjeno u analizi