Višegrad: Nije bilo incidenata i bezbjednosno interesantnih osoba

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS, Srna i Infosrpska: O ravnogorcima i Draži Mihailoviću sve najbolje

U zaštitnom pojasu i na graničnim prelazima u zoni odgovornosti Јedinice granične policije BiH u Višegradu danas ni prethodnih dana nije održan javni skup niti je zabilježen incident, a na ovom području nisu evidentirane ni bezbjednosno interesantne osobe niti one koje se dovode u vezu sa krivičnim djelima ili prekršajima, saopštila je Granična policija BiH.

Iz Granične policije objašnjavaju da su na području u zoni odgovornosti Јedinice granične policije Višegrad provođene pojačane granične provjere i nisu evidentirane osobe koje se u relevantnim bazama podataka dovode u vezu s krivičnim djelima ili prekršajima u vezi javnog reda i mira niti su evidentirane osobe koje se u bazama vode kao bezbjednosno interesantne.

- Tokom obavljenih graničnih kontrola na drugoj liniji provjera vozila i osoba prilikom ulaska u BiH nisu pronađeni predmeti koji bi mogli poslužiti za počinjenje prekršaja i krivičnih djela ili drugi sporni predmeti - naveli su iz Granične policije BiH.

Iz Granična policije napominju da su sva pitanja u vezi odobravanja javnog skupa i javnog reda i mira na području Višegrada u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ovo saopštenje Granične policije uslijedilo je nakon brojnih reagovanja iz Federacije BiH, povodom okupljanja pripadnika Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske koji su u Višegradu obilježili 73 godine od hapšenja komandanta Kraljeve vojske u otadžbini, generala Dragoljuba Draže Mihailovića.

Njihovo okupljanje osudile su i ambasade SAD i Velike Britanije u BiH.

RTRS/SRNA

Članak indeksiran 14. 03. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me