Вишковић: Одлука Шмита - брутални напад на легитимно право Српске

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: Jednostrano izvještavanje javnih medija u RS o odluci visokog predstavnika

Питање непокретне имовине ријешено је потписивањем Дејтонског мировног споразума и ниједна нелегална одлука нелегалног постављеног страног чиновника не може промјенити чињеницу да Република Српска има уставно и здраворазумско право да слободно располагаже својом имовином, рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Поводом одлуке тзв. високог представника, чији легитимитет није потврђен у Савјету безбједности Уједињених нација, предсједник Владе Радован Вишковић истиче да се ради о бруталном нападу на легитимно право Републике Српске да доноси и усваја законе на својој територији.

- Предлагањем, а послије тога и усвајањем Закона о непокретној имовини, Република Српска само потврђује оно што је записно у Дејтону, да је непокретна имовина на територији Републике Српске њено власништво, а не БиХ, на које се сада нелегално покушава пренијети то право - нагласио је предсједник Владе.

Предсједник Владе истиче да посљедња одлука нелегално изабраног и тзв. високог представника међународна заједнице представља увертиру у отворено мијешање у рад Уставног суда БиХ, који је у више наврата до сада показао да није имун на притиске страног фактора.

- Посебно врста лицемјерја и у томе што се тврди да се, усвајањем Закона о непокретеној имовини Републике Српске, наводно "нарушава правна безбједеност и инвестиционо окружење". Напротив, управо се оваквим, нелегалним одлукаама нелегално постављених странаца, растјерују инвеститори и уводи потпуна правна нестабилност - закључио је предсједник Владе.

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me