ВИШКОВИЋ: СРПСКА ИМА УСТАВНО ПРАВО ДА СЛОБОДНО РАСПОЛАЖЕ СВОЈОМ ИМОВИНОМ

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: Jednostrano izvještavanje javnih medija u RS o odluci visokog predstavnika

БАЊАЛУКА, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Питање непокретне имовине ријешено је потписивањем Дејтонског мировног споразума и ниједна нелегална одлука нелегално постављеног страног чиновника не може промијенити чињеницу да Република Српска има уставно и здраворазумско право да слободно располаже својом имовином, саопштио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

 

Поводом одлуке такозваног високог представника, чији легитимитет није потврђен у Савјету безбједности Уједињених нација, Вишковић истиче да се ради о бруталном нападу на легитимно право Републике Српске да доноси и усваја законе на својој територији.

"Предлагањем, а послије тога и усвајањем Закона о непокретној имовини, Република Српска само потврђује оно што је записано у Дејтону - да је непокретна имовина на територији Републике Српске њено власништво, а не БиХ, на које се сада нелегално покушава пренијети то право", нагласио је Вишковић.

Премијер Српске истиче да посљедња одлука нелегално изабраног и такозваног високог представника међународне заједнице представља увертиру у отворено мијешање у рад Уставног суда БиХ, који је у више наврата до сада показао да није имун на притиске страног фактора, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

"Посебна врста лицемјерја је и у томе што се тврди да се, усвајањем Закона о непокретној имовини Републике Српске, наводно `нарушава правна безбједност и инвестиционо окружење`. Напротив, управо се оваквим, нелегалним одлукама нелегално постављених странаца, растјерују инвеститори и уводи потпуна правна нестабилност", закључио је Вишковић.

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me