Raskrinkavanje.ba

Nova Yuga → VJEROVALI ILI NE Predstavljao se kao lažni pop, svećenik i hodža i mjesecima uzimao pare od ljudi! (FOTO)

15.05.2021
Tekst članka

Muškarac čiji su inicijali S.S. iz Ruhotine tereti se da je u zadnjih nekoliko meseci prevarom stekao dobit od nekoliko desetina hiljada konvertibilnih maraka, a uhapšen je u Bijeljini.

Muškarac se tereti da je prevarom steklo dobit obavljajući dženaze i katoličke pogrebe po Federaciji, piše Sandžakdanas.rs. On je, predstavljajući se kao sveštenik na zamjeni, svetio vodicu po semberskim selima, dok je dvoje djece i krstio. Isti muškarac se optužuje da se predstavljao kao nadbiskup gde mu je u jednom hercegovačkom selu priređen i doček, dok je u okolini Tuzle obavio nekoliko dženaza.

Jedna od prevarenih lica je i Milka iz Batkovića: – Meni se ovaj novi popić pravo svidio, da ti vidiš što to lijepo pjeva, dala sam 20 marki. Bilo je čudno što se nakrka čvaraka u po posta al reko ogladnio veseljak, sam se ti rani djete moje. Posle 10 dana dođe naš pop, reko ne počinji pope imam 2 marke u kući – rekla je ona.

Preuzeto sa: https://tuzlanski.ba/infoteka/uhvacen-lazni-pop-hodza-i-nadbiskup-obavljao-vjerske-obrede-u-sve-tri-religije-u-bih/

Članak indeksiran 24.05.2021. Zadnji put osvježen 24.05.2021.

Ocijenjeno u analizi