Vlasnik restorana se prerušio u beskućnika: Ne znajući, konobarica je učinila nešto što se ne zaboravlja

Izvor/medij: Pozitivno
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Priča o konobarici iz Teksasa ne opisuje stvarni događaj

Jeste li nekada pomislili kako bi se ponijeli kada biste poslužili beskućnika koji ne može da plati svoj obrok? Da li biste li mu pomogli i platili jelo? Upravo to se desilo jednoj konobarici u Texasu.

Maria je konobarisala u restoranu kao i svaki dan kad se odjednom pojavio čovjek koji će joj promijeniti život. Čovjek je izgledao je kao beskućnik ali  ga je Maria poslužila kao i ostale goste i rekla mu “Moje ime je Maria, ukoliko nešto trebate, samo mi se javite.” Beskućnik je primijetio da ga niko drugi od osoblja ne želi ni pogledati, a kamoli uslužiti.

Vlasnik restorana je čim su krenuli raditi, rekao zaposlenicima da ako usluže nekoga ko sebi ne može platiti obrok, da će oni za njega morati platiti. Ali to nju nije spriječilo da ga usluži. Nakon što je muškarac završio sa jelom – platio je i otišao. Međutim, on ne smao da je platio svoj račun nego joj  je ostavio novčanicu od $100 i malu poruku.

Iako je i tolika napojnica bila šok, pravo se iznenađenje nalazilo u poruci: “Draga Maria, imaš moje potpuno poštovanje jer vidim da poštuješ sebe … To se vidjelo  u načinu kako pristupaš ljudima, pronašla si svoj ključ sreće, tvoji dobri postupci će usmjeravati tebe i ljude oko tebe.”

Čovjek kojeg je Maria uslužila je bio vlasnik restorana koji se odlučio prerušiti u beskućnika i otići u vlastiti restoran da bi se uvjerio u kvalitetu svog osoblja i restorana.

Maria nije ni znala o čemu se radi niti o kome se radi, ali nije joj bilo ni stalo jer je prema svima bila ista. Nije uopšte imala predrasude. Brinula se samo da on, kao i svi drugi  gosti, ima sve što mu je potrebno. Njena radna etika ne samo da joj je donijela veliku napojnicu, nego ju je vlasnik unaprijedio u upravitelja restorana. Tako joj je njezina dobrota zauvijek promijenila život.

Izvor: dobardan.info

Članak indeksiran 02. 12. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me