Raskrinkavanje.ba

Vaseljenska → Војска Руске Федерације открила у Украјини 30 биолабораторија за производњу биолошког оружја

09.03.2022
Tekst članka

Руска војска открила је 30 биолошких лабораторија у Украјини, саопштило је руско Министарство одбране.

Наручилац радова је Канцеларија Министарства одбране САД за смањење војне претње, рекао је раније Игор Кирилов, начелник снага за радијацију, хемијску и биологију Оружаних снага Русије.

„Не може се искључити да су технологије биолошког ратовања развијене у америчким биолабораторијама на територији Украјине, то је директна претња безбедности Русије“, рекао јевојни експерт, главни уредник часописа Национална одбрана Игор Коротченко а преноси РИА НОВОСТИ.

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Како примећује Коротченко, ови радови су очигледно били војно-примењене природе и не може се искључити да су вршени експерименти и развијене одређене операције и технологије, укључујући и биолошки рат.

„То је била директна, јасна и непосредна претња безбедности Русије. Очигледно, Русија треба да покрене ово питање у међународним организацијама, укључујући УН, и захтева одговарајући међународни одговор“, рекао је Коротченко.

Према експерту, САД сада чине све да сакрију природу ових радова.

„Ово још једном потврђује потребу да се такви објекти елиминишу у свим земљама ЗНД где постоје на постсовјетском простору.

Васељенска

Članak indeksiran 16.03.2022. Zadnji put osvježen 16.03.2022.

Ocijenjeno u analizi