Voda kao inteligencija.

Izvor/medij: Facebook profili i stranice
Ocjena: Pseudonauka
Raskrinkano u: Pseudonaučne tvrdnje o sposobnosti vode da “upija” emocije

Ako sedamdeset procenata našeg bića čini voda, a mi se definitivno svrstavamo u živa bića (a napomenimo i da se planeta Zemlja svrstava u živo biće), znači li to da je voda živa? Ako mi posedujemo svest, inteligenciju i emocije, znači li to da i voda poseduje svest, inteligenciju i emocije?

Masaru Emoto, japanski naučnik dokazao je za svojih 20 godina istraživačkog rada da VODA IMA SPOSPBNOST DA KOMUNICIRA, PAMTI, PRENOSI NAŠE EMOCIJE

On je ujedno i revolucionirao ideju da naše misli i namere utiču na fizičko područje, jedan je od najpoznatijih i najvažnijih istraživača vode u svetu. Preko 20 godina je proučavao naučne dokaze o tome kako se molekularna struktura vode transformiše kada je izložena ljudskim rečima, mislima, zvucima i namerama.

Izuzetno životno delo doktora Emoto-a dokumentovano je u bestseleru Njujork Tajmsa, “Skrivene poruke u vodi”. U svojoj knjizi, dr. Emoto pokazuje kako voda izložena ljubavnim, dobroćudnim i saosećajnim ljudskim namerama ima za posledicu estetski prijatne fizičke molekularne formacije u vodi, dok voda izložena strašljivim i neskladnim ljudskim namerama rezultira nepovezanim, iskrivljenim i "neprijatnim" fizičkim oblicima molekularne formacije. To je učinio kroz tehnologiju magnetne rezonance i fotografije velike brzine.

Članak indeksiran 31. 08. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me