YouTube uvodi velike promjene: Ukidaju se komentari na videa

Izvor/medij: BH dijaspora
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Ukida li Youtube komentare?

YouTube je najavio da će uskoro zabraniti komentarisanje svih video sadržaja na kojima se pojavljuju djeca i maloljetnici, a u pokušaju da bolje zaštiti djecu i porodice.

Nekoliko brendova prestalo se oglašavati na YouTubeu nakon što su otkrili da pedofili ostavljaju predatorske komentare na video snimcima djece. YouTube je prvobitno onemogućio komentare na videozapise koji su privlačili predatorske komentare, ali sada je odlučio kako će zabraniti komentarisanje svih sadržaja sa maloljetnicima.

Ova odluka trebala bi stupiti na snagu u roku od nekoliko mjeseci. Iz YouTube-a su, po prijemu žalbi na pedofilske komentare, urgentno radili na uklanjanju tih komentara i banovanju korisnika koji su ih ostavljali, ali to nije spriječilo da se takvi komentari i dalje pojavljuju na popularnom internet servisu. 

Predstavnici YouTube-a pojasnili su kako će zabrana komentarisanja u budućnosti podrazumijevati automatsku zabranu komentara na video snimcima sa djecom i maloljetnicima. Servis će koristiti algoritme za automatsku detekciju snimaka sa djecom.

Podsjećamo, milioni sati raznih snimaka svakodnevno se uploaduju na YouTube, a najveći broj je onih na kojima se pojavljuju djeca i maloljetnici.

Članak indeksiran 07. 03. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me