ZA IVANU MARIĆ SU BOŠNJACI ‘NEŠTO NOVO’: OVAKO JE’, SKINUTA SA LISTE ZA DOGRADONAČELNICU SARAJEVA, GOVORILA O RAHMETLI ALIJI, NJEGOVOM SINU BAKIRU, PA I NASERU ORIĆU

Izvor/medij: Hayat
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Hayat: Politički marketing u rubrici “Vijesti”

Ivana Marić, kako se nekada sama prozva “politička analitičarka”, kratko je sanjala o fotelji nije više dogradonačelnice Sarajeva jer ju je “Naša stranka” skinula za liste.

Marić je otpala nakon što je u javnost izašao snimak na kome ova kontraverzna bivša analitičarka tvdi da su Bošnjaci “nešto novo, da ne bi bili samo muslimani”.

Ali nije to jedini Ivanin “izlet”. Kad god bi joj se ukazala prilika da se pojavi ispred kamera, iskoristila bi nekoliko minuta slave da na svoj, nimalo duhovih način, prokomentira neka politička dešavanja. Ide daleko propala dogradonačelnica pa je tako u nekim televizijskim istupima govorila o ratnim komadantima Armije RBiH.

Ne znamo je li zaboravila ko je od koga branio za vrijeme agresije na BiH? Uz Bošnjake koji su po Ivani “nešto novo da ne bi bili samo muslimani”, granice države u kojoj živi branili su i ljudi drugih nacionalnosti koji su voljeli i vole BiH. Na svoj način dotakla se u jednom TV istupu oslobađajućih presuda, ali i rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika RBiH, njegovog sina Bakira…

I ne samo to.

  • Žao mi je što ovo SNSD nije ranije uradio preko svojih kadrova jer možda bi presuda bila drugačija. Zaboravljamo kako je Orić došao do oslobađajuće, i neka suradnja njegova s komandirima sa srpske strane. Zašto se ne pokrene referendum o samostalnosti Republike Srpske, da to podijelimo više pa da ide svako na svoju stranu. Zašto RS nije Kalifornija, neka uspješna država. Pošto se jako velika diskusija vodila oko toga na društvenim mrežama, i ja sam kritički osvrnula se na izjave gospodina Izetbegovića. Bilo je onako šaljivih dosta komentara kao: “Eto koliko je otac imao povjerenja u njega da je državu u amanet ostavio kao sstranom državniku. Tako da je to onako preovladavalo” – rekla je u jednoj TV emisiji.

Video možete pogledati i OVDJE.

Članak indeksiran 24. 03. 2021 Zadnji put osvježen prije 3 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me