Raskrinkavanje.ba

Alo → ZA SVE SU KRIVI BRITANCI! Ruski teoretičar zavere izneo zabrinjavajuće navode

15.02.2020
Tekst članka

Popularni ruski strateški analitičar, poznat po najneverovatnijim teorijama zavere, prof. dr Igor Panarin, tvrdi da su epidemiju korona virusa u Kini organizovali Britanci i to s jasnim ciljem da sruše kineskog predsednika Si Đinpinga.

Šta više, tvrdi da je zaraza potekla iz čuvene laboratorije za hemijsko i biološko oružje u Solzberiju. Po njemu, radi se o operaciji hibridnog ratovanja, koja ima za cilj da uz pomoć Korona virusa, totalne antikineske propagande i ekonomskih sankcija postigne sledeće:

1. Delimičnu dezintegraciju Kine (povratak Hongkonga Britaniji);

 

2. Promenu unutrašnjeg i spoljnopolitičkog kursa Kine i smenu Si Đinpinga. sadašnjim premijerom, koji se smatra liderom prozapadne liberalne grupacije;

3. Uspostavljanje inostrane ideološke i finansijako-ekonomske kontrole nad Kinom;

 

4. Pogoršanje odnosa Kine i Rusije;

5. Likvidaciju Šangajske organizacije za saradnju.

Po Panarinu, britanski udar je usledio jer je predsednik Si pokazao oklevanje u gušenju nemira u Hongkongu. To je ohrabrilo palikuće iz Londona, koji Panarin naziva Trećom Kartaginom. Intenzitet epidemije je u Vuhanu stotinama puta veći nego u drugim gradovima i oblastima, što po Panarinu takođe potvrđuje da je epidemija veštački izazvana. U decembru 2019, ranije ubačeni britanski agenti su započeli akciju bioterorizma u Vuhanu.

 

Vuhan nije slučajno izabran. Taj grad je saobraćajno raskršće i od davnina je poznat kao buntovnički. U njemu je 1911. izbila pobuna koja je dovela do rušenja vladajuće dinastije, a šezdesetih je tu bio centar „crvene garde“, glavne motorne snage „kulturne revolucije“.

Po nekim podacima, tročlana grupa MI-6 doletela je u Vuhan letom CZ 674 radi sprovođenja operacije bioterorizma sa upotrebom koronavirusa. Grupa se vratila u London uveče 20. januara 2020. iz Hongkonga letom BA 27 London-Hongkong (British Airways). U grupi su bila tri čoveka – dva operativca i jedan lekar iz Centra za hemijski i biološki rat Velike Britanije (Naučno-tehnološka laboratorija odbrane – Defence Science and Technology Laboratory) koja se nalazi 12 kilometara od Solzberija.

Predsednik Kine je pozvao armiju na sadejstvo u borbi sa epidemijom, što je znak spremnosti za najodlučnije akcije, ali teškoću predstavljaju birokratske greške u epicentru epidemije, iza kojih verovatno stoje liberali sa namerom da podstaknu nemire protiv državnog vrha.

Članak indeksiran 28.04.2020. Zadnji put osvježen 29.04.2020.

Ocijenjeno u analizi