ZA SVE SU KRIVI BRITANCI! Ruski teoretičar zavere izneo zabrinjavajuće navode

Izvor/medij: Alo
Ocjena: Teorija zavjere
Raskrinkano u: Britanski obavještajci nisu "ubacili virus u Wuhan da bi srušili Xi Jinpinga"

Popularni ruski strateški analitičar, poznat po najneverovatnijim teorijama zavere, prof. dr Igor Panarin, tvrdi da su epidemiju korona virusa u Kini organizovali Britanci i to s jasnim ciljem da sruše kineskog predsednika Si Đinpinga.

Šta više, tvrdi da je zaraza potekla iz čuvene laboratorije za hemijsko i biološko oružje u Solzberiju. Po njemu, radi se o operaciji hibridnog ratovanja, koja ima za cilj da uz pomoć Korona virusa, totalne antikineske propagande i ekonomskih sankcija postigne sledeće:

1. Delimičnu dezintegraciju Kine (povratak Hongkonga Britaniji);

 

2. Promenu unutrašnjeg i spoljnopolitičkog kursa Kine i smenu Si Đinpinga. sadašnjim premijerom, koji se smatra liderom prozapadne liberalne grupacije;

3. Uspostavljanje inostrane ideološke i finansijako-ekonomske kontrole nad Kinom;

 

4. Pogoršanje odnosa Kine i Rusije;

5. Likvidaciju Šangajske organizacije za saradnju.

Po Panarinu, britanski udar je usledio jer je predsednik Si pokazao oklevanje u gušenju nemira u Hongkongu. To je ohrabrilo palikuće iz Londona, koji Panarin naziva Trećom Kartaginom. Intenzitet epidemije je u Vuhanu stotinama puta veći nego u drugim gradovima i oblastima, što po Panarinu takođe potvrđuje da je epidemija veštački izazvana. U decembru 2019, ranije ubačeni britanski agenti su započeli akciju bioterorizma u Vuhanu.

 

Vuhan nije slučajno izabran. Taj grad je saobraćajno raskršće i od davnina je poznat kao buntovnički. U njemu je 1911. izbila pobuna koja je dovela do rušenja vladajuće dinastije, a šezdesetih je tu bio centar „crvene garde“, glavne motorne snage „kulturne revolucije“.

Po nekim podacima, tročlana grupa MI-6 doletela je u Vuhan letom CZ 674 radi sprovođenja operacije bioterorizma sa upotrebom koronavirusa. Grupa se vratila u London uveče 20. januara 2020. iz Hongkonga letom BA 27 London-Hongkong (British Airways). U grupi su bila tri čoveka – dva operativca i jedan lekar iz Centra za hemijski i biološki rat Velike Britanije (Naučno-tehnološka laboratorija odbrane – Defence Science and Technology Laboratory) koja se nalazi 12 kilometara od Solzberija.

Predsednik Kine je pozvao armiju na sadejstvo u borbi sa epidemijom, što je znak spremnosti za najodlučnije akcije, ali teškoću predstavljaju birokratske greške u epicentru epidemije, iza kojih verovatno stoje liberali sa namerom da podstaknu nemire protiv državnog vrha.

Članak indeksiran 28. 04. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me