Raskrinkavanje.ba

Globalcir → ZABRINJAVAJUĆI PRIZORI IZMEĐU ‘DVA SARAJEVA’: Maskirani pripadnici MUP-a RS zaustavljaju građane koji žele prijeći zamišljenu entitetsku liniju!

29.01.2019
Tekst članka

Na liniji razdvajanja dva entiteta prema sarajevskom naselju Dobrinja, pripadnici MUP-a u RS-u obučeni u maskirne uniforme, s kapama na glavi i drugim cijevima zaustavljaju i legitimišu vozače koji namjeravaju preći entitetsku granicu.

Zabrinjavajuće fotografije stižu iz Istočnog Sarajeva. Na zamišljenoj liniji razdvajanja između dva entiteta prema sarajevskom naselju Dobrinja, pripadnici MUP-a u RS-u obučeni u maskirne uniforme, s kapama na glavi i drugim cijevima zaustavljaju i legitimišu vozače koji namjeravaju preći entitetsku granicu.

Prvo pitanje koje se postavlja je da li pripadnici MUP-a imaju pravo prema bh. zakonima ovako opremljeni, bez pokazivanja svog identiteta, legitimisati građane BiH? 

Podsjećamo da je Dodik nedavno izjavio kako ima već pripremljen scenarij za proglašenje nezavisnosti RS-a te da u roku od 24 sata pripadnici MUP-a RS mogu biti na entitetskoj granici.

Da li je ovo priprema ili možda početak realizacije Dodikove najave. 

 

 

(Global CIR/SB)

Članak indeksiran 07.02.2019. Zadnji put osvježen 07.02.2019.

Ocijenjeno u analizi