Raskrinkavanje.ba

Sremske vesti → “Zamenila sam 5.000 beba! Brakovi su zbog toga pucali, ne želim u pakao…” Deca rođena u ovom periodu treba da se testiraju!

09.04.2019
Tekst članka

Elizabet Mveva, bivša medicinska sestra koja boluje od raka, svoje je grehe odlučila da okaje na bolničkom krevetu.

Naime, Mveva je priznala kako je iz zabave u 12 godina zamenila oko 5.000 beba dok je radila u bolnici The University Teaching Hospital u Zambiji.

– Imam rak i u terminalnoj sam fazi i znam da ću uskoro da umrem. Želim priznati svoje grehe pred bogom i ljudima kojima sam nanela štetu. Nemam više šta skrivati, zamenila sam oko 5.000 beba – priznala je Elizabet.

– Činila sam to iz zabave i neke navike. Znam da sam pogrešila pred bogom i svojim Zambijcima. Neka mi oproste zbog svega što sam učinila toj nedužnoj deci. Prouzrokovala sam i razvod nekoliko parova koji su nakon odlaska na DNK test otkrili kako deca nisu njihova – rekla je.

– Mnogim sam majkama prouzrokovala patnju time što su dojile decu koja nisu bila njihova. Ne želim ići u pakao zbog toga, zaista mi je žao – bila je očajna.

Mveva je takođe dodala da se radi o deci rođenoj između 1983. i 1995., stoga ih poziva da se testiraju ako imalo sumnjaju u svoje poreklo.

Članak indeksiran 22.12.2022. Zadnji put osvježen 22.12.2022.

Ocijenjeno u analizi